|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Pokrowiec z zatrzaskiem na lornetkę klasy 42 mm
UriUs781 - Pon 11 Wrz, 2023 Temat postu: Pokrowiec z zatrzaskiem na lornetkę klasy 42 mm Cześć,
poszukuję jakiegoś pokrowca na lornetkę dachową o szkłach 42 mm.
Używam szelek, więc nie interesują mnie pokrowce z zamkiem, które dodatkowo miałyby mieścić w środku pasek od lornetki.
Zależy mi na czymś prostym, co można błyskawicznie ściągnąć, a jednocześnie będzie jakkolwiek chroniło lornetkę np. podczas transportu. Lepiej z zatrzaskiem, niż z rzepem.
Szukam czegoś w tym stylu:
Jakieś propozycje?
Jan55 - Pon 11 Wrz, 2023
UriUs781, pokrowce Zeissa na lornetki, takie jak mają Conquesty, dodatkowo z paskiem na ramię. Mam taki i spisuje się bdb. Mają je chyba w "Astroshopie.pl".
PS W Beafoto są futerały Swarovskiego tańsze, bo po 99 zł na 8x42, też bdb.
UriUs781 - Pon 11 Wrz, 2023
Dzięki, ten Zeiss to może być to. Szkoda tylko że trochę drogi i niezbyt dostępny w polskich sklepach.
Pokrowce od Swarka widziałem, ale mają suwak i żeby tam schować lornetkę trzebaby odpinać ją z szelek. A nie o to mi chodzi
Jan55 - Pon 11 Wrz, 2023
UriUs781, w "Astroshopie.pl" kupujesz jak w polskim sklepie, a cena tego futerału nie jest taka wysoka, w stosunku do normalnej ceny Swarovskiego (250zł). Taniej takiego futerału jak ten Zeissa ,MZ, nie kupisz. Jest jeszcze futerał Vortexa po 149 zł, ale kolor jego jest trochę jaskrawy i nie każdemu pasuje, a 8x42 z wysuniętymi muszlami na max, wchodzi do niego na styk.
|
|