forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat AGFAPHOTO DC5200 czy Kodak pixpro c1

igurak4014 - Wto 05 Sie, 2025
Temat postu: Aparat AGFAPHOTO DC5200 czy Kodak pixpro c1
siemka poszukuje aparatu cyfrowego dla mojej siostry na prezent
budzet na aparat to ok 400zl, nie chodzi zeby byl z najwyzszej polki tylko zeby dalo porobic sie fajne fotki na jakis wydarzeniach czy np
na zblizajacych sie wspolnych wakacjach.
zastanawiam sie nad Aparat AGFAPHOTO DC5200 lub kodakiem pixpro c1
mam swiadomosc ze kodak jest lepszy lecz biore pod uwage rowniez agfaphoto dlatego ze
moze miec taki „retro/vintage vibe”. dajcie znac co sadzicie lub podrzuccie swoje propozycje. jak cos kompletnie sie na tym nie znam jak zreszta widac 😆

ryszardo - Wto 05 Sie, 2025

Ten DC5200 to bezużyteczny śmieć i kupowanie go to wydawanie pieniędzy na zaśmiecanie planety.
Ten "Kodak" (który z Kodaka ma tylko nazwę, bo ta firma dawno zbankrutowała) jest chyba trochę mniej zły (bo na słowo 'lepszy' nie zasługuje), ale cały czas da jakość obrazu gorszą niż przeciętny telefon.

W skrócie: żadnego z nich nie warto kupować. Ja bym żadnego nie używał nawet, gdyby mi za darmo dali.

Jak chcesz coś retro i za możliwie małe pieniądze, to kup Instaxa Mini 41. Da dużo więcej radości i lepsze pamiątki z wakacji, niż jakikolwiek cyfrowy kompakt za te pieniądze.
Jak za drogo i wygląd nie jest najważniejszy, to taniej jest Instax Mini 12, który bez problemu mieści się w budżecie z paczką wkładów.

Negatyw - Czw 07 Sie, 2025

Niestety, by kupić aparat cyfrowy robiący zdjęcia musiałbyś dopisać zero do tego budżetu.