forum.optyczne.pl

Lornetki - Focus Optimum 8x32 / 8X42 VHG ED

pawel_amator - Sro 20 Sie, 2025
Temat postu: Focus Optimum 8x32 / 8X42 VHG ED
Witam, czy miał ktoś styczność z ww lornetkami. Bardzo ciężko znaleźć opinie o nich. Czy są godne zainteresowania, pozdrawiam.
Jan55 - Sro 20 Sie, 2025

pawel_amator...Specyfikacje mają dobre ale jak jest w rzeczywistości to sam musisz sprawdzić, jeżeli Cię te lornetki interesują. Firma nie znana w Polsce więc i sprzęt mało popularny, co nie znaczy, że optycznie słaby.
Lepiej kupić lornetkę sprawdzoną i mającą jakieś opinie na forach, np Nikona M7, Kowę BD II itp :smile: .
Nikon M7 8x30/42 to lornetki bdb optycznie i z cenami adekwatnymi do ich jakości. M7 8x30 jest, wg mnie, trochę lepsza od Kowy 8x32 i jest jedną z najlepszych 8x30/32 w cenie do 3000 zł. M7 8x42 nie miałem w rękach, ale jak wynika z opinii, forumowego kol ryszardo, który porównał ją z 2x droższym Nikonem MHG 8x42, jest też bdb optycznie.

pawel_amator - Czw 21 Sie, 2025

Sam mam Kowe BDIIXD 8x42 niemniej szukałem informacji o tym Fokusie bo to jakby ich produkt "flagowy". Jestem ciekaw właśnie jak wypada na tle M7 oraz BDII.
Jan55 - Czw 21 Sie, 2025

pawel_amator..Jeżeli chcesz porównania to musisz kupić Focusa i porównać ze swoją Kową. To najlepsza metoda sprawdzenia lornetek na swoich oczach :wink: . Opinie innych użytkowników to tylko subiektywne opinie, które, z reguły, różnią się w pewnych aspektach, między sobą, więc nie są w 100% miarodajne, tak jak własna opinia.
Kup Focusa, porównaj i zwrócisz do sklepu, chyba, że Ci się spodoba i ją zostawisz :grin: .