forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Grip do 450D

prolife - Czw 26 Cze, 2008
Temat postu: Grip do 450D
Czy ktos wie, czy te gripy do 450D sa sprzedawane z bateriami (aku) czy jako "puste"?
krisv740 - Czw 26 Cze, 2008

które? :mrgreen:
MM - Czw 26 Cze, 2008

Ja jeszcze gripa do 450D na oczy nie widziałem.

canon bg-e5m taki jest

[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 20:48 ]
bez "m"

MM - Czw 26 Cze, 2008

prolife napisał/a:
canon bg-e5m taki jest

[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 20:48 ]
bez "m"

Na obrazku to ja dużo więcej widziałem, ja po prostu nie miałem jeszcze tego gripa w ręku.

oki :) Moze ktos wie?

zazwyczaj otrzymujesz "pustak" bez bateri, bo canon to niejest dobry wujek :twisted:
za wszystko trzeba zapłacić :cool:
popatrz: http://www.bhphotovideo.c...ttery_Grip.html

a tak w ogóle to pisz dokładniej , bo trudno zgadywać o jaki grip ci chodzi :shock:

hymm.. a może ktoś posiada? :evil:

poiada co i po co? :twisted:
MC - Pią 27 Cze, 2008

krisv740, nie tylko Canon sprzedaje pustaki. Do gripa Sony tez trzeba bakterie dokupic. A w Chinach jeszcze nie podrobili technologii infolithium :mad:
MM - Pią 27 Cze, 2008

No dobra, zlituję się. Możesz być PEWNY kolego, że oryginalne gripy Canona są sprzedawane jako PUSTE. A jak masz na myśli jakieś inne to O TYM NAPISZ z łaski swojej i nie strzelaj dąsów bo aż mnie korci by zamknąć ten bezsensowny wątek.
Ja nie potrafię precyzyjnie odpowiadać na nieprecyzyjnie zadane pytania. Albo się wysilisz i doprecyzujesz albo niczego się nie dowiesz.

W3rlock - Pon 14 Lip, 2008

to ja się podepnę pod temat i zapytam czy można kupić zamiennik do 450D? Opłaca się kupić, bo nowy to 450zl
krisv740 - Pon 14 Lip, 2008

jesli już to ja proponuje anasman(?)
ale obawiam się że będzie tylko lekko tańszy od oryginału
jeśli chodzi o tanie zamienniki to są opinie o słabej jakości wykonania(ogólnie), słabości i niedokładności spustu migawki i wieszaniu się aparatów przy ich używanie
ale są też opinie pozytwne
wybór należy do ciebie. tylko imho jesli masz drogi obiektyw i podepniesz słaby grip i całe to ustrojstwo odseparuje się od siebie to strata będzie większa niż róznica w zakupie oryginału :cool:

komor - Czw 17 Lip, 2008

Ansmann, jeśli już, a co do problemów z wieszaniem się aparatu to potwierdzam problemy u kolegi z gripem firmy trzeciej do 400D.