forum.optyczne.pl

Lornetki - Nie tylko Swarovski

Binokularnik - Pon 29 Gru, 2025
Temat postu: Nie tylko Swarovski
Witam,
Na początku tego roku szwagier kupił Nikona M7 8x42. Podczas Wigilii nie omieszkałem wziąć tę lornetkę w ręce. Jedna z osłon obiektywu rozleciała mi się w dłoni i z wdziękiem upadła na podłogę, a druga wprawdzie się ostała, ale do jej całkowitego rozpadu niewiele już brakuje (popękany pierścień nasunięty na tubus). Zapytałem właściciela czy używa Muggi i okazało się, że tak - głównie „na rybach” kiedy to najczęściej korzysta z lornetki. Dodam, że obudowa jest ok. Obiecałem, że przy okazji dam mu klapki od mojego M7 10x42, które są w idealnym stanie bo ich nie używam… i używał nie będę.
Pozdrawiam

binocullection - Pon 29 Gru, 2025
Temat postu: Re: Nie tylko Swarovski
Binokularnik napisał/a:
Jedna z osłon obiektywu rozleciała mi się w dłoni i z wdziękiem upadła na podłogę (…)

Brzmi jak kadr z thrillera psychologicznego. Chyba juz gdzies te scene widzialem…

Binokularnik napisał/a:
Zapytałem właściciela czy używa Muggi i okazało się, że tak - głównie „na rybach” kiedy to najczęściej korzysta z lornetki. Dodam, że obudowa jest ok. Obiecałem, że przy okazji dam mu klapki od mojego M7 10x42, które są w idealnym stanie bo ich nie używam… i używał nie będę.
Pozdrawiam

Mam pewne obawy, ze Nikona M7 mogli zaczac produkować w, o zgrozo, Austrii.

binocullection - Pon 29 Gru, 2025
Temat postu: Re: Nie tylko Swarovski
Sama mysl o tym spowodowala u mnie taka konfuzję, ze zduplikowalem post.