| |
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - DO Silver 10x50, DO Titanium 10x56 porro, Kowa BD 10x42 XD
Kondzio41 - Sob 28 Lut, 2026 Temat postu: DO Silver 10x50, DO Titanium 10x56 porro, Kowa BD 10x42 XD Nie jestem znawcą i opisuję tylko moje ogólne wrażenie tych lornetek na dystansie 800 - 1400 m. Nie patrze na wady optyczne i wzrok moj idealny tez nie jest. Dla mnie Silvera nic nie przebije. Jasny i szybko znajduje ostrosc. Nie dziwne, ze znikają szybko te lornetki. Kowa tez super, choc u mnie chyba delikatne zabrudzenie na lewym obiektywie. I tak delikatnie Silver wygrywa. Titanium jak na lornetkę porro za 1000 zl i 56 mm z 10x powiększeniem nie robi na mnie super wrażenia. 3 miejsce. Patrzyłem na takie szczegóły jak dachówki domów. Testowałam rano kiedy bylo juz jasno.
Kot72 - Sob 28 Lut, 2026
No widzisz , wydałeś sporo kapuchy na nowe zabawki i w sumie prawie nic nie zyskałeś . Przykre ...
ryszardo - Sob 28 Lut, 2026
Moim zdaniem podstawowe porro w serii Titanium to nie są przesadnie udane lornetki. Pozytywnie wyróżnia się 8x56 ED (nie mylić z podstawową Titanium 8x56), ale pozostałe rozczarowują.
Kondzio41 - Sob 28 Lut, 2026
Kowy nie zaluje. Jest dobra. Wyczyscilem ja sciereczka z mikrofibry i alkocholem izopropylowym, ale Titanium nie wiem czy cos wnosi.
Binokularnik - Pią 06 Mar, 2026
| Kot72 napisał/a: | | No widzisz , wydałeś sporo kapuchy na nowe zabawki i w sumie prawie nic nie zyskałeś . Przykre ... |
Jest wielu takich tylko wstydzą się do tego przyznać.
Wojtas_B - Pią 06 Mar, 2026
| Binokularnik napisał/a: | | Kot72 napisał/a: | | No widzisz , wydałeś sporo kapuchy na nowe zabawki i w sumie prawie nic nie zyskałeś . Przykre ... |
Jest wielu takich tylko wstydzą się do tego przyznać. |
https://www.youtube.com/w...8&start_radio=1
binocullection - Pią 06 Mar, 2026
https://www.youtube.com/w...I&start_radio=1
Że nie załatwią mi urlopu od pogardy
I że nie zrobią mi cashbacku jak sprzęt mniej warty
Pieszczoty wierności tych udręczonych dni
Nie żal mi
Binokularnik - Wczoraj 5:16
Uderz w stół, a nożyce się odezwą.
Wojtas_B - Wczoraj 8:38
| Binokularnik napisał/a: | | Uderz w stół, a nożyce się odezwą. |
Ależ przewidywalne jest dzwonienie drugich nożyc na przeciwnym końcu stołu! Jak za wciśnięciem mechanicznego przycisku wyskakuje wypłowiała tabliczka z odpowiednim przysłowiem.
|
|