forum.optyczne.pl

Lornetki - Nighthunter 8 56

kuńwyścigowy - Dzisiaj 10:49
Temat postu: Nighthunter 8 56
ostatnio wpadł mi w ręce NightHunter 8 56. ..i jakością obrazu byłem lekko zszokowany wręcz jak w swaro NL a do tego niesamowita głębia -gdzie nie spojrzymy jest ostro!bez żadnego kręcenia.
I choć jak na lornetkę z tak dużą źrenicą FOV jest rekordowe (60 pozorne )to jednak jeśli się maiło przed chwila w ręce SFL 12x50 z polem pozornym 72 to jednak jest ciasno.

I o co mi chodzi - lornetka 8x42 czy 7x35 z indywidualny ostrzeniem, głębią ostrości i jakością obrazu z NH a do tego z polem widzenia pozornym 70*+ była by dla mnie ideałem. Pełna ostrość od 10-12m do ∞ jest niesamowita,

widoczek - Dzisiaj 14:52

Kurcze, nie mialem jej nigdy w rękach a każdy kto ją miał pisze o niej w superlatywach. Kusi, ojjj kusi. A bezpośrednie porównanie z SLC 8x56 byłoby ciekawym doświadczeniem :mrgreen:
Maciek - Dzisiaj 21:20

kuńwyścigowy, Jeżeli mały NH byłby dla Ciebie ideałem to polecam: https://www.optyczne.pl/1...er_8x30_XP.html .
Nadmienię przy okazji, że Arek (szef tego forum) był właścicielem tego modelu i wielokrotnie go zachwalał. Poza bdb obrazem lornetki NH charakteryzowały się pancerną - niemal niezniszczalną - obudową.

ryszardo - Dzisiaj 21:23

Maciek, najnowszy NH 8x56 jest o klasę lub dwie lepszy od 8x30 w dowolnej wersji. Gdyby odświeżyli mniejszy model zwiększając pole widzenia i poprawiając optykę do poziomu większego brata, to byłaby to jedna z najlepszych 8x32 na rynku.