| |
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Vortex Diamondback HD 8x32
Dżozef - Wczoraj 21:38 Temat postu: Vortex Diamondback HD 8x32 Szukam coś z co najmniej tak przyjemnym obrazkiem jak moja stara USSR 8X30 która służyła dzielnie do wszystkiego choć głównie do niczego aż do momentu gdy została "skolimowana" przez mojego rozbrykanego wnuczka. W ramach "rekompensaty" dostałem nową pięknie wykonaną KADAR 12x42 za jakieś 2,5 stówy
Czy porównując do nich Vortex Diamond HD 8x32 wypadnie lepiej czy szukać coś jeszcze droższego. Kwota max to na razie zdrowy rozsądek.
Zastosowanie będzie sporadyczne na spacery rodzinne i pomoc w wyszukiwaniu celu dla teleobiektywu w plenerze łąkowo-leśnym na rowerze.
Jan55 - Wczoraj 22:24
Dżozef...Vortex 8x32 to bdb lornetka w swojej cenie, a jeżeli chcesz coś lepszego i troszkę droższego, to Nikon M7 8x30. Vortex, a zwłaszcza M7, są zdecydowanie lepsze od tego co miałeś i masz. Dalej i lepiej, to już dużo drożej .
Wysłałem Ci też wiadomość na priv.
ryszardo - Wczoraj 22:42
Dżozef, jak napisałeś o przyjemnym obrazku i starym, ruskim porro 8x30, to od razu przyszła mi do głowy jedna opcja: Nikon 8x30 E II. Potem doczytałem ciąg dalszy i rozumiem, że celujesz w coś tańszego.
Vortex DB to moim zdaniem najtańszy maluch warty rozważenia. Nikon M7 jest zauważalnie lepszy i dla wielu to będzie lornetka docelowa. To oczywiście przy założeniu, że chcesz/akceptujesz lornetki dachowe.
|
|