| |
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Cytaty i ich oznaczanie
TRYTON7 - Sro 16 Wrz, 2026
to tak jeszcze własnym sumptem o Loavie ,która ponoć jest dużo lepsza od SRBC ...
[Moderacja]
https://www.birdforum.net...n-alpha.481581/
[Mod] Cudzych wypowiedzi nie umieszcza się w ten sposób
TRYTON7 - Sro 16 Wrz, 2026
jasne , każdy sobie i tak to przetłumaczy i prawda nie ucieknie ...
ryszardo - Sro 16 Wrz, 2026
To nie kwestia tłumaczenia lub prawdy, tylko prawidłowego oznaczania cytatów i publikacji tekstu bez zgody autora.
PS: nie każdy przetłumaczy, niektórzy znają angielski
TRYTON7 - Wczoraj 9:18
| ryszardo napisał/a: | To nie kwestia tłumaczenia lub prawdy, tylko prawidłowego oznaczania cytatów i publikacji tekstu bez zgody autora.
PS: nie każdy przetłumaczy, niektórzy znają angielski |
gdyby nie było linku do pochodzącego oryginału to zgodziłbym się z tobą ...
To, ze ukryjesz to wywalając tłumaczenie niczego nie zmieni zarówno dla tych co znają i nie znają j. angielski...
Fajnie, ze ludzie piszą prawdę ale dla większości i tak to będzie Alfa bo cena tłumaczy wszystko
ryszardo - Wczoraj 10:29
| TRYTON7 napisał/a: |
To, ze ukryjesz to wywalając tłumaczenie niczego nie zmieni zarówno dla tych co znają i nie znają j. angielski...
Fajnie, ze ludzie piszą prawdę ale dla większości i tak to będzie Alfa bo cena tłumaczy wszystko |
Skoro nie rozumiesz, to napiszę wprost:
Bez zgody autora wrzuciłeś tu automatycznie tłumaczony, cudzy tekst. Bez prawidłowego oznaczenia cytatu umieściłeś tekst napisany w pierwszej osobie. To jest niezgodne z jakimikolwiek standardami cytowania i netykiety, a moim zdaniem jest karygodne.
Teraz jeszcze próbujesz mi wmawiać jakieś bzdurne, wymyślone przez siebie motywacje. Jak nie przestaniesz, to wywalę wszystkie powiązane posty, bo i tak są nie w temacie wątku. EOT
TRYTON7 - Wczoraj 14:13
| ryszardo napisał/a: | | TRYTON7 napisał/a: |
Fajnie, ze ludzie piszą prawdę ale dla większości i tak to będzie Alfa bo cena tłumaczy wszystko |
Skoro nie rozumiesz, to napiszę wprost:
Bez zgody autora wrzuciłeś tu automatycznie tłumaczony, cudzy tekst. Bez prawidłowego oznaczenia cytatu umieściłeś tekst napisany w pierwszej osobie. To jest niezgodne z jakimikolwiek standardami cytowania i netykiety, a moim zdaniem jest karygodne.
Teraz jeszcze próbujesz mi wmawiać jakieś bzdurne, wymyślone przez siebie motywacje. Jak nie przestaniesz, to wywalę wszystkie powiązane posty, bo i tak są nie w temacie wątku. EOT |
a wywal sobie co chcesz...
inne cytaty jakoś nie wywalasz.
tak mi na tym zależy ja na zeszłorocznym śniegu
topic clausi
ryszardo - Wczoraj 15:00
Tymczasowo wydzieliłem.
Podaj inne przykłady nieprawidłowo cytowanych tekstów to je również wywalę.
Podpowiem:
Prawidłowo oznaczony cytat powinien być w oczywisty sposób oznaczony (cudzysłowem, kursywą lub dedykowanym okienkiem cytatu dostępnym tutaj), żeby było wiadome gdzie się zaczyna i gdzie kończy. Należy podać autora i źródło cytatu.
Jednocześnie należy cytować jedynie niewielkie fragmenty oryginału do których się odnosimy i cytat nie może stanowić większości umieszczonej treści, bo wtedy to nie cytat, tylko plagiat.
To absolutne podstawy tak na początek, ale do cytowania treści z innych forów powinny wystarczyć. Z tych warunków podałeś jedynie źródło.
|
|