|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Witam proszę o poradę
mio1 - Nie 29 Cze, 2008 Temat postu: Witam proszę o poradę witam, jak widzicie jestem tutaj nówka sztuka , nie znam tego forum ale proszę o porade, co nabyć, sony a 350 ,czy tez canona eosa 40d, dzieki za sugestie.Pozdrawiam
k1caj_ns - Nie 29 Cze, 2008
Temat w złym dziale ale jeśli chcesz jakiejkolwiek odpowiedzi to określ się lepiej bo to tak jakbym ja Ciebie teraz zapytał czy mam kupić laptopa czy komputer stacjonarny ?
Na podstawie czego mamy Ci doradzić?
Jesienny - Nie 29 Cze, 2008
a) zastanowić, się czy temat jest w dobrym dziale czy nie powinien być np. tu:
http://forum.optyczne.pl/viewforum.php?f=23
b) wcisnąć link z pkt. a)
c) przeczytać wszystkie posty na temat tych aparatów, a także innych.
d) pomyśleć
e) wybrać aparat, ewentualnie zadać pytanie w odpowiednim temacie
f) pomyśleć
g) nie, nie jestem złośliwy
Wujek_Pstrykacz - Nie 29 Cze, 2008
No kolego Komor masz okazje przenieść temat w odpowiedni dział. A w temacie to dwa różne światy te dwa aparaty.
Ostegolectric - Nie 29 Cze, 2008
przeczytaj wszystko co pisza koledzy po czym wybierz canona.. dziwne porownanie 40d do a350...
krisv740 - Nie 29 Cze, 2008
ja proponuję olympusa
mio1 - Nie 29 Cze, 2008
Ostegolectric napisał/a: | przeczytaj wszystko co pisza koledzy po czym wybierz canona.. dziwne porownanie 40d do a350... | Witam raz jeszcze, czy ja wiem czy totakie dziwne porównanie, dla mnie nie:),od czegos trzeba zacząć:)pozdrawiam
Dziwne, gdyż a350 to zupelnie inna klasa sprzetu. jak chcesz zacząć od 'czegos to kup Canona 400d, Nikona D60, Olka 420 sony a200. Jak lubisz bajery to weź Canona 450d , sony a350 lub olka 520. JaK CHCESZ SPRZĘT PÓŁPROFESJONALNY TO WEŹ NIKONA d80 LUB CANONA 30/40D. jak nie masz co robic z pieniedzmi to kup Nikona d3 lub Canona eos1d mark III
Za Canonem przemawia wszystko. A350 to raczej niewypał, tu lepszy jest A300. Ale jemu także daleko do C40D.
mio1 - Nie 29 Cze, 2008
Pstrykacz napisał/a: | Za Canonem przemawia wszystko. A350 to raczej niewypał, tu lepszy jest A300. Ale jemu także daleko do C40D. | Dzieki, lubie konkretne odpowiedzi, dawno temu fociłem minolta 5000 , potem był kompakt a teraz.. no tak, byc może 40D,dzieki:)
krisv740 - Nie 29 Cze, 2008
mio1,
pstrykacz jest tendencyjny w swoich opiniach ale chyba ma rację juz lepiej a300.
tylko ja nie porównywał bym tych dwóch aparatów
[ Dodano: Nie Cze 29, 2008 23:36 ]
Ostegolectric,
a czemu nie dodałeś aby jak ma nadmiar mamony kupił nam po sztuce 1DmkIII
a pewnie przez to, że tak późno cos mnie przyćmilo:P
mio1 APEL DO CIEBIE: jak masz nadmiar kasy kup mnie oraz tu obecnym kolegom po sztuce canona 1D markIII. nie chcemy zbyt wiele, ale gdyby jeszcze jakieś szkła do tego...
Ja tendencyjny. O nie. Ja moge polecić Sony z ręką na sercu. Tylko nie A3xx. Tylko co najmniej A700. Nie polecę tylko Olka, ale to nie tendencyjność, to dbałość o kolege który pyta o sprzęt.
jaad75 - Nie 29 Cze, 2008
Pstrykacz napisał/a: | Nie polecę tylko Olka, ale to nie tendencyjność, to dbałość o kolege który pyta o sprzęt. |
Jak widać, każdy ma swoje fobie...
Wujek_Pstrykacz - Pon 30 Cze, 2008
Każdy, każdy. Ale nie wyliczajmy ich sobie.
MM - Pon 30 Cze, 2008
Wątek przeniesiony.
Co do pytania to odpowiedź jest oczywista. Canon 40D jest zdecydowanie lepszy. Dla jednych o klasę, dla innych o dwie klasy. Dla mnie o TRZY
MC - Pon 30 Cze, 2008
40D jest oczywiscie lepszy.
MichalP - Pon 30 Cze, 2008
I ja też jestem tego zdania. I lepiej zasuwaj gościu do sklepu bo dzisiaj się kończy promocja, albo zamawiaj z datą dzisiejszą bo od jutra 540 zł drożej
|
|