|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filtry, konwertery i soczewki - Filtry HAMA
basti - Czw 03 Lip, 2008 Temat postu: Filtry HAMA witam
warte są one coś ? ich ceny są mocno przystępne, ale jak mnie życie nauczylo
nic nie ma za darmo
z produktami tej marki również baaaardzo różnie
macie zdanie ? hehe oczywiście, ze macie
--
Sebastian
edmun - Czw 03 Lip, 2008
jak do taniego kompakta nie widze przeszkód żeby ich używać miałem przy poprzednim lustrze analogowym wiele HAM i nie narzekam. Może jakość nie jest powalająca, ale jak na początki w zupełności wystarczy
santini - Czw 03 Lip, 2008
Używałem zarówno UV-ki jak i polarka (liniowego) z Nikonem F75. Jeżeli nie masz już na starcie aspiracji do profesjonalizmu, to do kompaktu, czy kita lustrzanki powinny wystarczyć, choć nie wiem jak wyglądać będzie np. kwestia odblasków, na które cyfra jest znacznie bardziej wrażliwa
fatman - Czw 03 Lip, 2008
Spoxik. Mam Hamę 58 (zieloną) i 72 (polar).
Jeżeli nie będziesz robił katalogu o modzie to na użytek własny wystarcza w zupełności.
Zachwycaj sie swoimi zdjęciami. Olej opinie i kup coś ze średniej półki.
Zresztą.... zobacz test UV-ek na optycznych i zobaczysz które filtry wymiotły bezlitosnie "profesjonalnych" producentów.
Peter 1971 - Sro 16 Lut, 2011
Pierwszy raz na forum wiec witam wszystkich milosnikow fotografii.Pytanie w sprawie filtra Hama.Kupilem wczoraj w Saturnie (Monachium) filtr UV firmy Hama. Problem jest taki ze zaplacilem za niego 80€ to jest okolo 300 PLN.Nie moge nigdzie znalezc (w necie) takiego wlasnie filtra (z takimi oznaczeniami),ale ceny jakie widzialem to w Polsce okolo 100-150 zlotych za podobny.Czy ktos spotkal filtr z nastepujacymi oznaczeniami: Hama ***** UV 390 HTMC 72 (IV)
Canonier 400 - Czw 17 Lut, 2011
Tu masz testHAMA UV...
FrouFrou - Pon 21 Mar, 2011
Peter 1971, Hama w takiej cenie? Trochę ciężko w to uwierzyć, kiedy w polskich serwisach fotograficznych Hoya kosztuje o 100 zł mniej, np. taki polaryzacyjny. Co do samych filtrów, mi jak na razie wystarcza tylko polar i nie wyobrażam sobie zrobienia zdjęcia plenerowego w pogodny dzień bez tego dodatku.
|
|