|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Bezposrednie przesylanie zdjec do komputera
Tosem - Pią 04 Lip, 2008 Temat postu: Bezposrednie przesylanie zdjec do komputera Witam wszystkich
Poszukuje urzadzenia, kabla za pomoca ktorego bede mogl bezposrednio po zrobieniu foty przeslac ja na komputer i obejrzec efekty. Nie wiem za bardzo jak podejsc do temtu wyszukiwania tego, nie wiem jak ow sprzet sie nazywa.
Sprzet ogolnie potrzebny do Sony Alpha
Czekam na pomocne info
Pozdrawiam
timi1970 - Pią 04 Lip, 2008
muszą wypowiedzieć się Soniarze, w moim Canonie 400D mam kabelek, który podpinam do USB w kompie
MC - Pią 04 Lip, 2008
Sony dodaje tez taki magiczny kabelek. Nie za bardzo jednak zrozumialem czy chodzi o transfer zdjec na kompa czy o to, zeby aparat byl sterowany z komputera.
edmun - Pią 04 Lip, 2008
chodzi o transfer zdjęć do kompa
MC - Pią 04 Lip, 2008
No to ja tutaj problemow nie widze. Kabel w zestawie jest. A jesli jego obsluga jest nieporeczna to mozna kupic czytnik kart CF.
jaad75 - Pią 04 Lip, 2008
Tosem napisał/a: | Poszukuje urzadzenia, kabla za pomoca ktorego bede mogl bezposrednio po zrobieniu foty przeslac ja na komputer i obejrzec efekty. |
MC napisał/a: | Kabel w zestawie jest. A jesli jego obsluga jest nieporeczna to mozna kupic czytnik kart CF. |
Nie sądzę, żeby o czytnik kart tu chodziło...
Tosem - Pią 04 Lip, 2008
wiec prostuje:)
nie chodzi mi o standardowy kabelek ktory podpinam do kompa i zgrywam sobie focie. Chodzi o to zeby ten transsfer odbywal sie w trybie rzeczywistym czyli:
robie zdjecie i zamiast na ekracie LCD w aparacie, podglad wyswietla mi sie na ekranie monitora komputera.
No teraz chyab bardziej to zrozumiale napisalem
MC - Pią 04 Lip, 2008
Tak. Teraz juz tak. A ktora Alfe posiadasz?
Tosem - Pią 04 Lip, 2008
alpha 200
MC - Pią 04 Lip, 2008
A sprawdzales oprogramowanie firmowe? Bo z A700 jest zdaje sie taki programik...
Tosem - Pią 04 Lip, 2008
przyznam sie ze nie
ale powedz jesli u mnie w A200 jest nawet takie oprogramowanie to jak ten podglad uyskam, poprzez podlaczenie zwyklego USB?
MC - Pią 04 Lip, 2008
Do A700 jest cos takiego jak Remote Camera Control. Nie uzywalem tego, bo nie mam potrzeby. I z tego co wiem, to wlasnie sie aparat przez firmowy USB podlacza, ten z zestawu.
Tosem - Pią 04 Lip, 2008
Oki sprawdze w domku, dziekowac
|
|