forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Bezposrednie przesylanie zdjec do komputera

Tosem - Pią 04 Lip, 2008
Temat postu: Bezposrednie przesylanie zdjec do komputera
Witam wszystkich

Poszukuje urzadzenia, kabla za pomoca ktorego bede mogl bezposrednio po zrobieniu foty przeslac ja na komputer i obejrzec efekty. Nie wiem za bardzo jak podejsc do temtu wyszukiwania tego, nie wiem jak ow sprzet sie nazywa.
Sprzet ogolnie potrzebny do Sony Alpha

Czekam na pomocne info

Pozdrawiam :)

timi1970 - Pią 04 Lip, 2008

muszą wypowiedzieć się Soniarze, w moim Canonie 400D mam kabelek, który podpinam do USB w kompie
MC - Pią 04 Lip, 2008

Sony dodaje tez taki magiczny kabelek. Nie za bardzo jednak zrozumialem czy chodzi o transfer zdjec na kompa czy o to, zeby aparat byl sterowany z komputera.
edmun - Pią 04 Lip, 2008

chodzi o transfer zdjęć do kompa
MC - Pią 04 Lip, 2008

No to ja tutaj problemow nie widze. Kabel w zestawie jest. A jesli jego obsluga jest nieporeczna to mozna kupic czytnik kart CF.
jaad75 - Pią 04 Lip, 2008

Tosem napisał/a:
Poszukuje urzadzenia, kabla za pomoca ktorego bede mogl bezposrednio po zrobieniu foty przeslac ja na komputer i obejrzec efekty.
MC napisał/a:
Kabel w zestawie jest. A jesli jego obsluga jest nieporeczna to mozna kupic czytnik kart CF.

Nie sądzę, żeby o czytnik kart tu chodziło... :mrgreen:

Tosem - Pią 04 Lip, 2008

wiec prostuje:)

nie chodzi mi o standardowy kabelek ktory podpinam do kompa i zgrywam sobie focie. Chodzi o to zeby ten transsfer odbywal sie w trybie rzeczywistym czyli:

robie zdjecie i zamiast na ekracie LCD w aparacie, podglad wyswietla mi sie na ekranie monitora komputera.

No teraz chyab bardziej to zrozumiale napisalem

MC - Pią 04 Lip, 2008

Tak. Teraz juz tak. A ktora Alfe posiadasz?
Tosem - Pią 04 Lip, 2008

alpha 200
MC - Pią 04 Lip, 2008

A sprawdzales oprogramowanie firmowe? Bo z A700 jest zdaje sie taki programik...
Tosem - Pią 04 Lip, 2008

przyznam sie ze nie :D

ale powedz jesli u mnie w A200 jest nawet takie oprogramowanie to jak ten podglad uyskam, poprzez podlaczenie zwyklego USB?

MC - Pią 04 Lip, 2008

Do A700 jest cos takiego jak Remote Camera Control. Nie uzywalem tego, bo nie mam potrzeby. I z tego co wiem, to wlasnie sie aparat przez firmowy USB podlacza, ten z zestawu.
Tosem - Pią 04 Lip, 2008

Oki sprawdze w domku, dziekowac :)