|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Foto-tronik na Żurawiowej w Warszawie
violinman23 - Sro 09 Lip, 2008 Temat postu: Foto-tronik na Żurawiowej w Warszawie Napisane mają że są autoryzowani pod Canon... Ktoś zna, warto czy nie? Może znacie inne serwisy w Warszawie i okolicy które dobrze skalibrują EOS'a 40D?
http://www.fototronik.com.pl/index.html
MC - Sro 09 Lip, 2008
Nie dam sobie glowy uciac, ale to chyba jednak nie jest autoryzowany serwis Canona. Od tego, o ile wiem, jest Zytnia.
violinman23 - Sro 09 Lip, 2008
O Żytniej wiem, lecz boję się jej panicznie, a na maila z zapytaniem czy wyrobią się z kalibracją korpusu w dzień powiedzieli że za 122zł tak, ale nie na pewno...
A Żurawiowa pisze tak:
Cytat: | Jesteśmy autoryzowanym serwisem sprzętu foto i wideo marki Canon. Profesjonalnie naprawiamy i konserwujemy sprzęt foto i wideo firm: Olympus, Nikon, Fuji, Sony, Konica Minolta, Pentax, Kodak, Yashica / Kyocera, Tamron, Tokina, Ricoh, Casio, Metz, HP, Leica, Panasonic, JVC, i wielu innych. |
kijos - Sro 09 Lip, 2008
Na Żurawią kiedyś pogruchotany kompakt oddałem do naprawy. Naprawili i działa do dzisiaj.
BTW Z Żytnią też nigdy problemów nie miałem.
MC - Czw 10 Lip, 2008
Powiem tak... Jesli masz tego Canona na gwarancji (a raczej powinienes miec), to zdajesz sobie sprawe jakie sa konsekwencje oddania sprzetu do naprawy w inne rece niz autoryzowany serwis
violinman23 - Czw 10 Lip, 2008
Jesteśmy autoryzowanym serwisem sprzętu foto i wideo marki Canon - kłamią?
Dostałem odpowiedź że jeszcze nie mają programu do kalibracji mojego modelu (40D), ale będzie już za 2 tygodnie - domyślam się że niedawno dostali autoryzację.
MC - Czw 10 Lip, 2008
violinman23, ja najzwyczajniej o tym serwisie nie slyszalem. Popytaj ludzi na kanon-desce, moze ktos cos wie.
violinman23 - Czw 10 Lip, 2008
Pisałem na desce, też nie za bardzo wiedzą. Ale chyba się odważę ich odwiedzić, bo żytniej to się boję jak mysz sowy.
RobakGr - Czw 20 Lis, 2008
na stronach CANON POLSKA podają że oba serwisy są autoryzowane!!
pozdrawiam
piotrmkg - Czw 20 Lis, 2008
czyzby rewolucja w serwisowaniu canona
RobakGr - Czw 20 Lis, 2008
dwa serwisy autoryzowane na całą Polskę to kpina !
strach wysyłać sprzęt za kilka tysiaków kurierem!
piotrmkg - Czw 20 Lis, 2008
RobakGr, no wiesz, niektorzy wysylaja przez cala polske, inni ida w kapciach na druga strone ulicy. taka jest ta Polska nasza.
MC - Czw 20 Lis, 2008
RobakGr, nie przesadzaj. Tamron serwisu w Polsce nie ma, a reszta firm po jednym. I jakos wszyscy zyja. Niektorym nawet aparat naprawiono w takim serwisie
kijos - Czw 20 Lis, 2008
RobakGr napisał/a: | strach wysyłać sprzęt za kilka tysiaków kurierem! |
Możesz wysłać za pośrednictwem Poczty Polskiej.
edmun - Czw 20 Lis, 2008
Może tak nie podpowiadaj kijos. Na same hasło Poczta Polska łapię aparat i chowam do szafy
debowski_p - Wto 25 Lis, 2008
Dzwonilem dzisiaj na zurawia w sprawie canona 1000d i pani powiedziala ze serwis zajmuje sie tylko naprawami pogwarancyjnymi, czyli wszystkim (ale po gwarancji).
Obsuga telefoniczna mila i zyczliwa ale trza rozmawiac z technikiem zeby sie wywiedziec jak i za ile.
No i ktos napisal za pomoca poczty polskiej...Panowie toz to przesada...
pzdr
Pietruszka
azimut - Pią 01 Kwi, 2011
Witam forumowiczów.
Niestety ja również muszę ostrzec wszystkich przed firmą Foto-Tronik. Jeżeli cenisz swoje zdrowie, czas, sprzęt i pieniądze to lepiej nie mieć z nimi do czynienia!
Ja musiałem naprawić swój C50d. W styczniu dostałem od nich ofertę na piśmie z wyceną naprawy oraz terminem - 3 tygodnie. Więc pojechałem do nich i wpłaciłem zaliczkę. Aparat miałem dostarczyć do serwisu po otrzymaniu od nich informacji że część jest sprowadzona.
Po 4 tygodniach braku kontaktu ze strony Foto-Tronik zadzwoniłem i zapytałem co się dzieje w mojej sprawie. Dostałem odpowiedź że część już jest i mogę przywieźć aparat do naprawy. Więc zawiozłem i zostawiłem aparat otrzymując informację że w ciągu 2-3 dni odezwą się do mnie w celu potwierdzenia wykonania usługi. Oczywiście znów nikt się nie odezwał. Po tygodniu zadzwoniłem i otrzymałem informację że niestety aparat nie został naprawiony bo częśc która została sprowadzona z magazynu z Niemiec jest uszkodzona! A więc nie mam innego wyjścia jak czekać kolejne 3 tygodnie na sprowadzenie nowej części.
Dziś mamy 1 kwietnia, a więc od podpisania zlecenia które miało być wykonane w ciągu 3 tygodni minęło już 10 tygodni. Po kolejnej mojej interwencji otrzymałem następująca odpowiedź:
"zgodnie z przeprowadzona rozmową telefoniczną informuję, że części zostały zamówione, lecz na obecna chwile są niedostępne w magazynie centralnym w Niemczech. Opóźnienia są spowodowane ograniczonymi wysyłkami z Japonii, gdzie części są produkowane".
Ani nowego terminu kiedy ta część będzie, ani przepraszam, ani pocałuj nas w d... Choć to ostatnie raczej jest między wierszami ukryte.
Proszę zauważyć że trzęsienie ziemi w Japonii, które rzeczywiście mogło spowodować ograniczenie dostaw, miało miejsce 11 marca, a więc 7 tygodni po tym jak podpisałem umowę z Foto-Tronik. Ale to nie przeszkadza im powoływac się na ten fakt.
Też zajmuję się sprzedażą usług. I oczywiście nie zawsze udaje się ze wszystkim wywiązać w terminie, ale w takich sytuacjach najpierw przepraszam klienta, a następnie szukam sposobu aby jakoś mu to wynagrodzić.
Natomiast Foto-Tronik zachowuje się na zasadzie: "Nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobisz?"
Po zapoznaniu się z opiniami innych forumowiczów na temat Foto-Tronik i po swoich przygodach z nimi juz się boję dać tej firmie swój aparat nawet gdyby tę część teraz nagle znaleźli.
kozidron - Sob 02 Kwi, 2011
azimut, aparat jest na gwarancji ?
Foto-Tronik, to autoryzowany serwis co nie znaczy, że dobry - ostatnio nawet "Pan Józek" naprawia lepiej aparaty i optykę niż Żytnia.
Poszukaj w swojej okolicy jakiegoś nieautoryzowanego serwisu(jak sprzet jest po gwarancji), najlepiej napisz skąd jesteś, moze ktos z foruma mieszka w twojej okolicy to ci pomoże. U mnie w okolicy sa takie 2 serwisy i oba działają świetnie. Panowie z Żytniej mogą tylko pomarzyć o takim profesjonaliźmie jaki ma nieautoryzowany serwis, z którego ja korzystam.
|
|