|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Canon czy Nikon....???
grzegorzdz72 - Czw 10 Lip, 2008 Temat postu: Canon czy Nikon....??? witam!!!
d80 czy 450d.....wiem temat juz był "wałkowany",ale ja nadal nie jestem przekonany. wybralem juz dwa zestawy: 1. 450d +18-55IS +55-250IS 2. NIKON D80 +18-55VR +55-200VR
I TAK:
1. interesuja mnie tylko te dwa zestawy.
2. przeznaczenie: zdjecia z wakacji (dzien, wieczór) karjobrazy, ptaszki, urodziny itp....czyli prawie wszystko ...:)
3. nie bede zmienial w przyszlosci obiektywów, pozostane przy kitowych
biorąc pod uwagę moje preferencje proszę o pomoc w wyborze.
i jeszce jedno pytanie. kiedy ma sie pojawic następca nikona d80 ? to juz (jak na dzisiejsze czasy) dosc starawa konstrukcja. czy warto poczekac na nowego nikona czy brac jeden z powyzszych zestawów ?
MichalP - Czw 10 Lip, 2008
ehhh...krótka piłka...zestawy bardzo podobne, optyka porównywalna, Nikon wygodniejszy ale starszy, cena zbliżona, jakość zdjęć po stronie Canona ale mniej wygodny (wąski grip)...dalej wybierasz sam...ileż można
Ostegolectric - Czw 10 Lip, 2008
Pytania takie same moje odpowiedzi więc też - rzuć monetą. I tak nie weźmiesz tego co wypadnie
muad - Czw 10 Lip, 2008
Zważywszy, że nie masz jakiś szczególnych preferencji to te dwa zestawy są równie dobre. W tym przypadku poszedłbym do sklepu wziąbym te aparaty do ręki i zobaczył, który mi lepiej pasuje, bardziej mi się podoba.
mnich - Czw 10 Lip, 2008
MichalP napisał/a: | Nikon wygodniejszy ale starszy, cena zbliżona, jakość zdjęć po stronie Canona ale mniej wygodny (wąski grip)...dalej wybierasz sam |
Popieram!
kozidron - Czw 10 Lip, 2008
Jak będziesz rzucał monetą, nie pozwól jej ustawić się kantem na stole, co poniektórzy pozwolili i dyskusja ciągnęła się po parę stron. Jak sie ustawi kantem walnij pięścią w stół a wybór na pewno będzie dobry.
Wujek_Pstrykacz - Czw 10 Lip, 2008
Oba te zestawy są porównywalne. Zrób wyliczanke tak jak dzieci na którego padnie na tego bęc.
|
|