forum.optyczne.pl

Propozycje - Brakuje mi...

heding - Pią 11 Lip, 2008
Temat postu: Brakuje mi...
Ocena sprzętu to coś, co interesuje niemal każdego z nas. Optyczne to robią i chwała im za to...
Ale brakuje mi tu, w większym wymiarze niż dotychczas, opinii zawodowych fotografów pracujących z takim sprzętem.
Jedynie MM coś takiego robi i dzieli się z nami nieocenionymi spostrzeżeniami...
Nie dałoby się uzyskać więcej takich opinii, niekoniecznie o topowych produktach, choć wiem, ża profi właśnie na takim sprzęcie pracują??
Ktoś jest za?? :wink:

krisv740 - Pią 11 Lip, 2008

każdy?! :cool:
Itey - Pią 11 Lip, 2008

no w sumie takie felietony bylyby milym uzupelnieniem testow. Tylko, ze moze byc problem, bo niby czemu zawodowiec mialby robic reklamie firmie xy gratis? A jak nie gratis to reklama itp.
mavierk - Pią 11 Lip, 2008

A mi brakuje drugiej połówki i jakoś się nie żale :P I nie proszę o profesjonalną ekspertyzę :P

Jak chcesz takich opini - wiele jest w rankingach opinii - może nie do końca wszystkie są profi, ale już w przypadku sprzętu w cenie powyżej 3k procent profesjonalnych opisujących jest rzędu 80-90% :)

MM - Pią 11 Lip, 2008

Jak mavierk będziesz jednak potrzebował ekspertyzy tej drugiej połówki (oczywiście płci żeńskiej) to daj znać. Po wnikliwych testach wydam obiektywną opinię :razz:
KaleSony - Pią 11 Lip, 2008

Mi brakuje działu, w który użytkownicy portalu Optyczne.pl mogliby wrzucać zdjęcia darków, oraz tablic testowych.
MM - Pią 11 Lip, 2008

Mnie brakuje działu w którym mógłbym bez skrępowania i ryzyka zbanowania ponabijać się z "lustrzanek" marki Sony :lol:
garreth - Pią 11 Lip, 2008

MM napisał/a:
Mnie brakuje działu w którym mógłbym bez skrępowania i ryzyka zbanowania ponabijać się z "lustrzanek" marki Sony :lol:

:shock: to moder też może dostać bana? :razz:
a tak na serio to ja bym uważał z tym umieszczaniem słowa lustrzanka w cudzysłowiu... jeszcze nadepniesz na przysłowiowy odcisk użytkownikom Sony :razz:

garreth,
z kalwiatury mi to wyjąłeś :mrgreen:

no to zacieramy teraz ręce :mrgreen:

MM - Pią 11 Lip, 2008

No dobra chłopaki, obiecuję nie nabijać się z A700. Co do reszty będę "jechał" po całości :razz:

MM napisał/a:
No dobra chłopaki, obiecuję nie nabijać się z A700. Co do reszty będę "jechał" po całości :razz:

trzymamy za słowo :grin: a jak się posypią bany od Sony`arzy, to przejdziemy do historii jako pierwsze forum, które pozbyło się swojego moderatora :lol:
Vox populi, vox Dei :mrgreen:

Wujek_Pstrykacz - Pią 11 Lip, 2008

MM napisał/a:

Ja też już raz obiecałem na priva wprawdzie nie nabijać się z A700.

MM,
a co z A900?
jako "wyznawcy jedynej słusznej marki"?
:mrgreen:

MC - Pią 11 Lip, 2008

I slowa dotrzymujesz. Ponabijajmy sie zatem z A200, A3x0, D40(x), D60, ok?

MC,
a 1000d?

MM - Pią 11 Lip, 2008

krisv740 napisał/a:
MM,
a co z A900?
jako "wyznawcy jedynej słusznej marki"?
:mrgreen:

Mnie nie interesują wirtualne aparaty. Jak takie coś będą sprzedawać to o nim pomyślę.

MC - Pią 11 Lip, 2008

krisv740, przepraszam. Zapomnialem. Ale to nie moze byc slaby aparat. Przeciez to Canon. On ma wszystko genjalne.

MC,
ostatnie słowo mnie rozczuliło :mrgreen:
ale ja w sobie nie czuję z zasady jedej jedynej miłości do jednej jedynej marki bez róznicy na kwestię posiadania :mrgreen:

MM - Pią 11 Lip, 2008

MC napisał/a:
On ma wszystko genjalne.

A skąd masz taką wiedzę? Ja nie wiem nic na ten temat...

MC - Pią 11 Lip, 2008

Wiem krisv740. Ale nie tylko Ty tu jestes :wink:

MC,
ale ogólnie przecież nie mozna zbyt serio podchodzic do swoich "zabawek"-nie? :mrgreen:

Ale kurz się zrobił :wink:
wracając do pomysłu heding`a:
pomysł świetny, ale nie wiem jak wyglądało-by to od strony technicznej; chodzi mi o to, jak sprawdzać, czy ktoś jest zawodowym fotografem, a kto tylko za takiego się uważa...

ps.: wiem że to nie na temat, wybaczcie, ale muszę - po prostu skojarzyło mi się ze słowem "zawodowy fotograf"
http://www.skapiec.pl/sit...556_komentarze/
spojrzyjcie na komentarz z 22 lutego
- 68 tys. złotych to niewygórowana cena :shock:
- szkiełko o wadze 15,7 kg to "Uniwersalny "spacer-zoom" dla ambitnych amatorów" :shock:
jak dla mnie, to jest zawodowiec przez duże "Z" :lol:

domini93 - Pią 11 Lip, 2008

Z tego się ludzie tylko napierdzielają, tak samo jak czytałem komentarze po Canon 1200mm :grin:

domini93 rewelacja :mrgreen:
aż żal, że moja babcia nie ma 640zetów renty :mrgreen:

domini93 - Pią 11 Lip, 2008

a jak zobaczyłem cene tego obiiektywu ->> uwaga : 341 tyś zł - myslałem ze to jakiś błąd w cenie , a tu gęba mi opadała :razz:
KaleSony - Pią 11 Lip, 2008

Fajnie jakby jeszcze był dział, wiersze i opowiadania o Canonie, gdzie najwięksi znaFcy fotografii z Optyczne.pl mogliby pisać o swoich sprzęcikach historie z życia aparatu.
Albo kącik onanisty sprzętowego dostępny tylko dla posiadaczy Canona.

:lol:

KaleSony,
a możesz znaFcy napisac o co ci chodzi?
nie posiadam intelektu posiadacza SONy aby zrozumiec Twój wywód?
O PANIE :roll:

MM - Pią 11 Lip, 2008

Albo intelekt, albo posiadacz... sam wiesz :lol: :razz: