forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Dobra hybryda na wakacje

arturix - Pią 18 Lip, 2008
Temat postu: Dobra hybryda na wakacje
cześć planuję zakup aparatu i biorę pod uwagę, Sony H50 , Fujifilm Finepix S8100fd ,Nikon Coolpix P80 , Olympus SP-570 UZ . Z tego co czytałem i widziałem zdjęćia to najbardziej podoba mi się sony h50 chciałbym zobaczyć filmik z uzyciem zomowania w trakcie filmowania , jak to wygląda w praktyce ..
MM - Pią 18 Lip, 2008

Jak chcesz dobrą zabawkę na wakacje i zwracasz taką uwagę na filmiki z aparatu to kupuj Canona S5 IS.
arturix - Sob 19 Lip, 2008

ten Canon nie jest młody , interesuje mnie nie tylko filmowanie ale tagrze zdjęćia .
rafalg - Sob 19 Lip, 2008

Jak czytam takie byki to mi się nawet pomagać nie chce.
MM - Sob 19 Lip, 2008

Jest wystarczająco dobry dla normalnego forografa. Gdybym sobie coś wybierał to wybrałbym właśnie jego. te nowości wcale nie są lepsze.
komor - Nie 20 Lip, 2008

rafalg napisał/a:
Jak czytam takie byki to mi się nawet pomagać nie chce.

No trudno się nie zgodzić, ale popraw też literówkę, którą masz od dawna w swoim podpisie. :oops:

kijos - Nie 20 Lip, 2008

arturix napisał/a:
zdjęćia to najbardziej podoba mi się sony h50

O tych aparatach nie wiele wiem, ale z tego co pamiętam z dawnych czasów ;) to kompakty sony na domyślnych ustawieniach mocno nasycają kolory i podnoszą kontrast i z tego powodu zdjęcia wydają się atrakcyjniejsze. Sprawdź je pod tym kontem, bo czasami wystarczy coś zmienić w ustawieniach.

arturix - Sro 23 Lip, 2008

zamówiłem H50 teraz zastanawiam się nad kartą pamięci np. sony 4gb memorystick pro-h6duo mse x4g. Lub sony memorystick pro duo msmt4g ,4gb , ma to jakieś konkretne znaczenie jaki model , Producęt czy kupić co będzie , tańsze ,na allegro są tanie karty 4gb np .po 49.49 zł. Można im ufać dobre? A jaka jest potrzebna minimalna prędkość zapisu na kracie żeby nagrywać płynie filmy.. Pozdro.