|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filtry, konwertery i soczewki - soczewka makro do canona 17-55 f2.8
mio1 - Sro 30 Lip, 2008 Temat postu: soczewka makro do canona 17-55 f2.8 witam, co myslicie o soczewce makro do Canona 17-55f2.8 myślałem o tym zestawie pod kątem zdjęc owadów , ale jesli się myle , to dlaczego? a moze obiektyw makro?
MM - Sro 30 Lip, 2008
Zdecydowanie obiektyw macro. Jeżeli chcesz coś zastępczego to lepiej kup pierścienie pośrednie Kenko.
arietiss - Sro 30 Lip, 2008
A tak z ciekawości... Czy ktoś próbował łączyć obiektyw makro z pierściem? Można? Chodzi mi o fotografowanie na prawdę bardzo małych obiektów.
Jesienny - Sro 30 Lip, 2008
arietiss, W wątku o Makro pokazywałem galerię gościa, który to robi, co prawda on łączy 60-tkę nie 100-tkę, ale i tak robi to przez największy z pierścieni, więc jakby co pozostają węższe.
arietiss - Sro 30 Lip, 2008
Jestem ciekaw opinii kogoś, kto to robił "organoleptycznie", a najlepiej właśnie setką makro. Chodzi mi właśnie o to jaki pierścień tu się najlepiej sprawdza, jak to wpływa na światło i odległość ostrzenia. Może by było warto... Widzę na Allegro czasami do kupienia pojedyncze pierścienie Kenko, bo komplet to przesada. Setka jest świetna, ale czasami warto mieć w zanadrzu wiekszą skalę...
|
|