|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Przesiadka z kompaktu na lustrzankę - co wybrać?
Dadu - Sob 02 Sie, 2008 Temat postu: Przesiadka z kompaktu na lustrzankę - co wybrać? Witam
Nowy tu jestem, właśnie się zarejestrowałem bo mam pytanko na które potrzebuje odpowiedzi
od znawców tematu
Posiadam Fuji 6500FD, jak na kompakta nie jest źle,działa.Ale chciałbym poexperymentować z
lustrzanką cyfrową, czy jest coś na rynku używanego co warto kupić,łatwe w obsłudze co by i moja kobietka nie miała z tym problemu a przy okazji coś co robi miodzio zdięcia ?
Canon 350D ? Fundusze nie są za duże a i zdaje sobie sprawe że ile użytkowników tyle zdań na temat, ale mimo wszystko zaryzykuje.
Pozdrawiam
Dadu
www.dadu.pl
rafalg - Sob 02 Sie, 2008
Miodzio zdjęcia to może robi bez żadnej ingerencji aparat typu foto idioto. Przy lustrze to troche się trzeba pomęczyć. Co do zakupu używek oferta jest spora niemniej jednak Canona polecę ale przynjamniej 400D jest sporo lepszy od 350D. Można też poszukać czegoś lepszego np. 30D ostatnio chodzą w dobrych cenach. Nikona też możesz wziąść pod uwagę np. D70.
ender - Sob 02 Sie, 2008
zgadzam sie z przedmowca ze lustrzanka sama zdjecia nie robi
a z ciekawych ofert... hmm... moze sony a300 bo ma dobry live view a tego bedzie pewnie uzywala twoja zona
Dadu - Sob 02 Sie, 2008
ender napisał/a: | zgadzam sie z przedmowca ze lustrzanka sama zdjecia nie robi
a z ciekawych ofert... hmm... moze sony a300 bo ma dobry live view a tego bedzie pewnie uzywala twoja zona |
Dziękuje za podpowiedzi, ano że lustro samo zdięć nie robi to fakt, po analizie nie pozostaje mi nic innego jak najlepiej kupić kobiecie coś jak A590 IS , są nowe już po 499 pln a samemu albo D20 - D30 lub pomęczyć jeszcze troche Fuji dozbierać i potem kupić coś nowego konkretnego.
Ps. miło wspominam A 75,był to przed laty taki mój wypadowy aparacik, małe gabaryty,w sam raz do zabrania na motocykl
Dziękuje bardzo
Pozdrawiam
Dadu
www.dadu.pl
mavierk - Pon 04 Sie, 2008
rafalg napisał/a: | Nikona też możesz wziąść pod uwagę np. D70. | d70s, nie d70
|
|