forum.optyczne.pl

Cyfrowe kompakty - Jaki zaawansowany kompakt z zoomem 10-12x ???

Namor - Nie 22 Paź, 2006
Temat postu: Jaki zaawansowany kompakt z zoomem 10-12x ???
Dość skutecznie zniechęciliście mnie do Panasonica serii FZ (głównie, że szumy itp.), wobec tego co w zamian (nielustrzanka)?
MM - Pon 23 Paź, 2006

Sony H5 z tańszych opcji. Niestety brakuje mu RAW-a.
eska - Pon 23 Paź, 2006

Na dniach ukaze sie test Canona S3 IS. Mam nadzieje, ze pomoze Ci on w wyborze.

konrad

Arek - Pon 23 Paź, 2006

Test Sony H5 też kończymy obrabiać. Nie byłem odpowiedzialny za jego testowanie, ale miałem go trochę w łapkach i nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Taki za bardzo plastik-fantastik. S3 i Lumix sprawiają znacznie solidniejsze wrażenie.
Namor - Wto 24 Paź, 2006

eska napisał/a:
Na dniach ukaze sie test Canona S3 IS. Mam nadzieje, ze pomoze Ci on w wyborze.

konrad

No nie mogę się doczekać - sprawdziłem już ceny. Czy można już powiedzieć, że Canon S3 IS jest najlepszy (w segmencie długoogniskowych kompaktów)?

eska - Wto 24 Paź, 2006

Czy najlepszy to nie moge powiedziec, bo nie przebadalismy jeszcze wszystkich aparatow w tym segmencie. Na pewno jest ciekawa pozycja :-)

konrad

MM - Wto 24 Paź, 2006

Raczej nie jest najlepszy. Z całą pewnością nie jest najlepszy. Poszukaj takiego który robi zdjęcia w formacie RAW.
Namor - Wto 24 Paź, 2006

eska napisał/a:
Czy najlepszy to nie moge powiedziec, bo nie przebadalismy jeszcze wszystkich aparatow w tym segmencie. Na pewno jest ciekawa pozycja :-)

konrad

może jeszcze coś z Was wycisnę ;)
Czy jest lepszy niż Panasonic FZ30, i co ewentualnie może mu zagrażać?

MM - Wto 24 Paź, 2006

Panasonic FZ-30 to trochę wyższa półka kompaktów, dla mnie zdecydowanie lepszy.
Arek - Wto 24 Paź, 2006

Test Canona S3 jeszcze w tym tygodniu. Dopieszczamy ostatnie szczegóły. Jeszcze odrobinę cierpliwości :)
atibor - Pon 30 Paź, 2006

Chciałbym się dowiedzieć czy w najbliższym czasie pojawi się test Fuji s6500fd?
Adapto - Sob 10 Lut, 2007

MM napisał/a:
Sony H5 z tańszych opcji. Niestety brakuje mu RAW-a.

H5 ma okropne kolory. barwy przekłamuje a to powazny błąd no i aberacja cos strasznego. JEzeli checie miec kolory rodem z komiksu prosze bardzo...