forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze obiektywu - Obiektyw do C450d

tomaxagent - Wto 05 Sie, 2008
Temat postu: Obiektyw do C450d
Witam,
Jestem na tym forum nowy a co za tym idzie niedoswiadczony wiec pytam o obiektywy do canona 450d.Mam zamiar w niedalekiej przyszlosci kupic Canona 450d z kitem badz tez bez i dokupic do niego jakis obiektyw(jezeli kupowal bym go z kitem to jeden a w przypadku nie kupienia kitu kupil bym dwa) i teraz nastepuje pytenie jakie obiektywy.Myslalem o Canonie zoom telephoto ef 75-300mm f4.0-5,6 III Usm autofocus lens lub o Sigmie zoom telephoto 70-300 f/4,5-6. apo dg macro autofocus lens.Jezeli macie jakies inne propozycje to je podajcie kazdy z obiektywow max 1300zl.Podajcie jeszcze jakis dobry zamiennik do kitowego obiektywu.Jezeli chodzi o to co chcem robis tymi obiektywami to jaknajbardziej sport macro i ludzi.Dodam jeszcze ze wszystkie obiektywy beda sprowadzane z usa

z gory dzieki za odpowiedz....

Ostegolectric - Wto 05 Sie, 2008

Albo pomyśl o drozszch tele albo odzwyczaj się od myśli robienia porządnych zdjęć sportowych... :razz: niestety. ty chcesz 1300 zł wydać na tele plus zamiennik kita??
MM - Wto 05 Sie, 2008

Macro odpada, ale sport i ludzi zrobisz spokojnie Canonem 100-300 USM. Według mnie najbardziej optymalny wybór.
pawel23 - Wto 05 Sie, 2008

Podpisuje się pod tym co napisał MM. To bardzo fajne szkiełko za nie duże pieniądze.

p.s MM kiedyś doradziłeś mi żebym go kupił zamiast Sigmy 70-300 apo :wink: Dzieki za dobrą radę :mrgreen:

tomaxagent - Wto 05 Sie, 2008

Ostegolectric zle mnie zrozumiales ja nie napisalem ze tele plus zamiennik max 1300zl tylko ze kazdy z obiektywow max 1300zl mysle ze na poczatek jakis obiektyw znajdzie sie przeciez na poczatek nie bede kupowal obiektywu za 5000 zl myslalem tez nad Canon EF 70-300mm f/ 4-5.6 IS USM Lens za okolo 600$ nie wiem czy to dobra decyzja ale z IS i wydaje sie byc fajnynie wiem co wy o nim sadzicie......a jezeli chodzi o zamienny obiektyw to juz nie musicie podawac przykladow bo zostane z kitowym :wink:
komor - Sro 06 Sie, 2008

tomaxagent, a ty w ogóle poczytałeś to forum przed zadaniem pytania? Bo na temat Canon EF 70-300mm f/ 4-5.6 IS USM to morze słów już napisano...