forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Czego się nie robi żeby sfotografować ptaka ;)

5kbFlashMemory - Wto 05 Sie, 2008
Temat postu: Czego się nie robi żeby sfotografować ptaka ;)
Dobrze się zamaskować to podstawa ;)
Jesienny - Wto 05 Sie, 2008

Eee nie wiesz? to stara szkoła, teraz wystarczy wł±czyć LV. ;) MSPANC
krisv740 - Wto 05 Sie, 2008

5kbFlashMemory, myslisz że to jest oryginał, czy fotomontaż?
bo mi jakos dołu brakuje :smile:

Jakiego dołu ?
Jesienny - Wto 05 Sie, 2008

Przede wszystkim można by się spodziewać innej głębi, a poza tym robienie t± luf± z tej odległo¶ci jest raczej nonsensowne (ale zawsze mogę się mylić) :}
krisv740 - Wto 05 Sie, 2008

końca patyk z ptakiem - ciekawie skadrowane - ja w tym momencie dawał bym z odbiciem zwierzaka :mrgreen:

Z przodu nie widać czy to jaki¶ telezoom.
Fotka pochodzi z serwisu ze ¶miesznymi fotkami więc może jest celowo zrobione "pod publiczkę" ;)

muad - Wto 05 Sie, 2008

A czy ptasiarze (i inni) faktycznie tak się po¶więcaj±?? Bo je¶łi tak to powinni mieć prawo do wcze¶niejszych emerytur :mrgreen: Za pracę w trudnych warunkach.
Monastor - Wto 05 Sie, 2008

muad, tak jeszcze nie robiłem, ale zdarzało mi się leżec na szyszkach czy na mrowisku żeby chociaż zobaczyc niektóre ptaki. Żółtodziób ze mnie jakich mało, zobaczymy co będzie kiedy nauczę się focic te paskudy :smile:
Ostegolectric - Wto 05 Sie, 2008

ciekawe, czy ten kto robil to zdjęcie też miał na sobie taki± szmatę :mrgreen:
wazka - Wto 05 Sie, 2008

hm zdjęcie troche photoshopowo wygl±da - szczególnie odbicie w wodzie :)
no pozdrawiam wszystkich

struna - Sro 06 Sie, 2008

No to ja-jęsli mozna wyraże swa opinie, może np na temat foty-zgadzam sie z wazka'± ze odbicie wygl±da troche photoshopowo, ale jeszcze bardziej podpada mi sam zimorodek, który wyglada jak wklejony-martwy(to raz), chyba zaburzona jest proporcja-ptak wydaje sie lekko przyduży (to dwa)no i trzy zdaje sie zupelnie nie widzieć fotografa-przyrodnika, który musi sie choc odrobine ruszyc (szczególnie jak sterczy w stawie po pas) no a ten ptak widzi ruch jak żaden inny(no prawie :mrgreen: )
A co do obserwacji ptaków- kiedys przy starym torowisku kolejki w±skotorowej zasadziłem sie na grubodzioba-i czekałem na niego całe bite 8 h i nic, a następnym razem w czasie "głupiego" spaceru z dziewczyn± (w tym samym miejscu) zobaczyła go po 3 min i jeszcze pokazywała mi go a ja nie mogłem dojrzeć-wreszcie dałem rade-ale do dzis mam wypominane ku mej rozpaczy-jaka to ona jest swietna w "birdingu" heheheh

rafax - Pi± 08 Sie, 2008

niezłe :lol: ale trochę duży się ten zimorodek wydaje, może jaki¶ mutant? :smile:

ostatnio widziałem dziada w... zoo w Opolu - siedział skubany na linie na fosie która oddziela wybieg małp, do dzi¶ żałuję że nie miałem akurat ze sob± aparatu :oops: bo to było jakie¶ 5-7 metrów zaledwie.

Habibi - Pon 11 Sie, 2008

dobre ,taki plochliwy zimorodek pozwolil tak blisko podejsc ? :lol:
5kbFlashMemory - Pon 11 Sie, 2008

Widocznie to bardzo towarzyski zimorodek ;)