forum.optyczne.pl

Lornetki - Opticron - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

Wojtek_B - Sro 25 Paź, 2006
Temat postu: Opticron - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Witam wszystkich,

Czytam i czytam to fajne forum (bez ironii), wymieniacie wiele marek; między innymi katowany jest temat Monarch'ów, choć mi - po wielu telefonach do Nikona i jego dystrybutorów - nie udało się dowiedzieć, gdzie te lornetki można u nas obejrzeć.
W dyskusjach sporadycznie pojawia się Opticron, a jeśli się pojawia, to bez konkretów. Z przyjemnością dowiem się czegoś o tych lornetkach.
No, koledzy ptasiarze?

Arek - Czw 26 Paź, 2006

W teście 10x42, który wykonaliśmy i pracowicie opracowujemy wzięło udział aż 10 lornetek Opticrona. Będzie więc niedługo o nich więcej informacji.

Nie zdradzę chyba dużej tajemnicy, gdy powiem, że większa część produkcji Opticrona
(droższe modele) pochodzi z fabryk w Japonii. To dokładnie tak samo, jak
w przypadku Bynolyta, Ecotone i np. Fomei. Tańsze modele są robione już w Chinach.

Więcej powiem dopiero w artykule opisującyjm test :)

Arek

Wojtek_B - Czw 26 Paź, 2006

To dobra wiadomoSuper. Czekamy
Wojtek_B - Czw 26 Paź, 2006

Przepraszam. Wysłał mi się ten post przypadkowo. Chciałem napisać, że to dobra wiadomość. :)
Bynolyta i Fomei nie miałem w rękach. Ecotone mogłem kupić na targach w Pałacu, ale się wstrzymałem. Bardzo fajne lornetki mechanicznie i dobre odwzorowanie bieli, ale na mój gust ciut za bardzo widoczny chromatyzm. :?