|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - 450 d i dziwne przebarwienia na twarzy
interpol - Nie 17 Sie, 2008 Temat postu: 450 d i dziwne przebarwienia na twarzy Od niedawna robię zdjęcia moją pierwszą lustrzanką cyfrową canonem 450 d + 50 1.4. Zauważyłem, że przy zdjęciach pojawiają się czasami dziwne, nienaturalne cienie, czy przebarwienia twarzy. Może ktoś mi wyjaśni z czego to wynika
Wujek_Pstrykacz - Nie 17 Sie, 2008
To odbija się światło z pomarańczowej kapucy.
interpol - Nie 17 Sie, 2008
rozumiem, ale wygląda to jakoś nienaturalnie.
jaad75 - Pon 18 Sie, 2008
Co? Że światło odbite od kolorowego materiału ma kolorowy zafarb? Zapewniam Cię, że to jak najbardziej naturalne...
interpol - Pon 18 Sie, 2008
nie to miałem na myśli. Rozumiem, że światło odbite od kolorowego materiału ma kolorowe zafarbienie, ale sposób tego zafarbienia jest jakiś taki nienaturalny. Zdaje się, że nikt nie czaji mojego problemu, albo ja widzę inaczej
MC - Pon 18 Sie, 2008
Zdaje sie, ze problem jest tylko w swietle. Jesli uwazasz inaczej, to wklej kropa z okolic twarzy.
palindrom - Pon 18 Sie, 2008
Patrze się i patrzę i nie widzę niczego niezwykłego. Fajne zdjęcie - dobry timing
tomitom - Pon 18 Sie, 2008
niestety widzę trwałą usterkę aparatu
zdejmij obiektyw i zobacz czy między kurtynkami migawki nie utknęła pomarańcza
k1caj_ns - Pon 18 Sie, 2008
interpol, Może zmień typ ustawień w aparacie na neutral Bo jak masz nasycenie w aparacie ustawione na max to te paskudne przebarwienia są jeszcze intensywniejsze Tak w ogóle to radziłbym poczytać instrukcję trochę bo tam na pewno wszystko jest napisane.
|
|