forum.optyczne.pl

Warsztat foto, literatura, teoria, art - 450 d i dziwne przebarwienia na twarzy

interpol - Nie 17 Sie, 2008
Temat postu: 450 d i dziwne przebarwienia na twarzy
Od niedawna robię zdjęcia moją pierwszą lustrzanką cyfrową canonem 450 d + 50 1.4. Zauważyłem, że przy zdjęciach pojawiają się czasami dziwne, nienaturalne cienie, czy przebarwienia twarzy. Może ktoś mi wyjaśni z czego to wynika
Wujek_Pstrykacz - Nie 17 Sie, 2008

To odbija się światło z pomarańczowej kapucy.
interpol - Nie 17 Sie, 2008

rozumiem, ale wygląda to jakoś nienaturalnie.
jaad75 - Pon 18 Sie, 2008

Co? Że światło odbite od kolorowego materiału ma kolorowy zafarb? Zapewniam Cię, że to jak najbardziej naturalne... :smile:
interpol - Pon 18 Sie, 2008

nie to miałem na myśli. Rozumiem, że światło odbite od kolorowego materiału ma kolorowe zafarbienie, ale sposób tego zafarbienia jest jakiś taki nienaturalny. Zdaje się, że nikt nie czaji mojego problemu, albo ja widzę inaczej :)
MC - Pon 18 Sie, 2008

Zdaje sie, ze problem jest tylko w swietle. Jesli uwazasz inaczej, to wklej kropa z okolic twarzy.
palindrom - Pon 18 Sie, 2008

Patrze się i patrzę i nie widzę niczego niezwykłego. Fajne zdjęcie - dobry timing :)
tomitom - Pon 18 Sie, 2008

niestety widzę trwałą usterkę aparatu :(
zdejmij obiektyw i zobacz czy między kurtynkami migawki nie utknęła pomarańcza :(

k1caj_ns - Pon 18 Sie, 2008

interpol, Może zmień typ ustawień w aparacie na neutral :razz: Bo jak masz nasycenie w aparacie ustawione na max to te paskudne przebarwienia są jeszcze intensywniejsze :lol: Tak w ogóle to radziłbym poczytać instrukcję trochę bo tam na pewno wszystko jest napisane.