forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - Tamron AF 70-300F/4-5.6 Di czy SIGMA 70-300 f/4-5.6 APO DG M

Szymcik - Pon 30 Paź, 2006
Temat postu: Tamron AF 70-300F/4-5.6 Di czy SIGMA 70-300 f/4-5.6 APO DG M
Ze względu na to, że na stronie nie pojawił sie dotychczas test Tamrona zwracam sie z zapytaniem co wybrać...
Na razie na korzyść Tamrona przemawia różnica cenowa prawie 300PLN, kompletnie nie znam tego obiektywu więc może ktoś używa i mógłby podzielić sie spostrzeżeniami!
Heh, dobrze byłoby też gdyby ukazał sie test Tamrona, ale to już prośba do ekipy!
Serdecznie pozdrawiam!

MM - Pon 30 Paź, 2006

Używałem poprzedniego Tamrona 75-300, solidne szkło. Ale podpinałem też tą Sigmę APO i ja bym ją brał w ciemno. Moim zdaniem dla amatora to jest rewelacyjne szkło warte dopłacenia tych paruset złoty.
miland - Pon 30 Paź, 2006

Już był taki post i ktoś napisał że sigma jest lepsza
ale Arek narobił nam nadzieji "że Tamron jest przetestowany i to się okaże czy Sigma jest lepsza czy gorsza "
więc czekamy na test Tamrona z niecierpliwością .

MM - Wto 31 Paź, 2006

A podpinałeś te szkiełka sobie? Idź do sklepu i podepnij. Tego nowego Tamrona nie znam, ale wątpię by był dużo lepszy od poprzednika. Za to taką Sigmą robiłem zdjęcia i bardzo wątpię by w czymś istotnym uległa Tamronowi.
Szymcik - Wto 31 Paź, 2006

sigmę podpinałem, tamrona niestety nie
tylko że za ta roznice cenowa moge miec np canona 50/1.8...
shit happens :roll:

MM - Wto 31 Paź, 2006

No to jak kasy aż tak brakuje a Twoim ulubionym zajęciem nie jest oglądanie zdjęć na cropie to kupuj tę stałkę 50/1.8 bo to inny swiat...