forum.optyczne.pl

Regulamin, Ogłoszenia i Konkursy - Optyczne.pl wersja 3.0 - nowy wyglad

RobertO - Wto 19 Sie, 2008
Temat postu: Optyczne.pl wersja 3.0 - nowy wyglad
Mamy zaszczyt zaprezentować Wam trzecią odsłonę wizualną naszego serwisu. Zmian dokonaliśmy bardzo dużo, starając się jednocześnie zachować dotychczasowy, czytelny układ. Staraliśmy się aby strona wyglądała nowocześnie, spełniała obecne standardy i była bardziej przejrzysta. Mamy nadzieję, że nam się to udało i z niecierpliwością czekamy na Wasze opinie w komentarzach.
MC - Wto 19 Sie, 2008

Ladnie to wyglada :smile:
Inaczej, ale ladnie. Trzeba sie bedzie przyzwyczaic. Moze czcionka tematu artykulu moglaby byc wieksza, zeby bardziej sie wyrozniala.

zejnowski - Wto 19 Sie, 2008

Dla mnie bomba, wybredny jestem jako internauta, ale ogólnie ok.
Jedyny mankament, który mnie denerwuje to logotyp. No ale o gustach się nie dyskutuje dlatego ciiisza ;)

RobertO - Wto 19 Sie, 2008

jak zauwazycie jakies bledy, ze strona sie rojezdza, albo centrowanie lub pogrubienia przechodza tam gdzie nie powinny to prosze dawac znac
koraf - Wto 19 Sie, 2008

Strona ładniejsza , bardziej czytelna i nowa ... pewnie niedługo się przyzwyczaimy.
davaeorn - Wto 19 Sie, 2008

powiedziałbym że strona podobna jeśli chodzi o funkcjonalność do poprzedniej, wygląd z pewnością lepszy - bardziej okrągły... cóż trzeba się przyzwyczajać :)
Ostegolectric - Wto 19 Sie, 2008

he he szok, myślałem że serwisy pomyliłem :razz: oki narazie, nie miałem czasu sprawdzać czy coś jest nie tak, bo głownie to na rorum siedzę :razz:
Jesienny - Wto 19 Sie, 2008

Mi przede wszystkim z przyzwyczajenia kursor ucieka do menu na lewo... a tu taka niespodzianka i menu tam nie ma ;)

Wszystkie zakładki po prawej stronie to jak najbardziej dobry pomysł - wszelkie aktualności za jednym zamachem.

kamfil06 - Wto 19 Sie, 2008

bardzo mi się podoba ale jest jedno "ale",
logo ma dziwną kolorystyke w porównaniu do starszej wersji :roll: ...

edip - Sro 20 Sie, 2008

a ja gratuluje nowego wygladu. nie traci myszka. szybko sie laduje i jak na razie bledow nie dostrzeglem.moze tylko przyzywczajenia bedzie wymagalo klikanie myszka na "starych" miejscach :D hehehe. ogolnie gratulacje. kolorystyka nie denerwuje i nie razi.
komor - Pią 22 Sie, 2008

Jakby ustało ciągłe przekierowywanie na stronę główną Optycznych, kiedy wchodzę po dłuższej nieaktywności, kiedy pewnie sesja zdążyła wygasnąć... Coś tym temacie też poprawiałeś, RobertO?
RobertO - Pią 22 Sie, 2008

No wczoraj Piotr z tym walczyl i widocznie cos wywalczyl. :-)
komor - Pią 22 Sie, 2008

Brawo, no to potwierdzam. Dziś pierwszy raz, na świeżo, wszedłem na http://www.optyczne.pl/obiektywy.html i nie zostałem karnie wyrzucony na stronę główną, tylko pokazała mi się baza obiektywów.

Syfari 3.1.2, OS X 10.4.11. Na FF 3.0.1 nie jestem zalogowany i też nie przerzuciło mnie nigdzie. Na drugim komputerze sprawdziłem (identyczna konfiguracja, zalogowany na swoje konto na Optycznych) i też jest dobrze.

No! :)

mnich - Pią 22 Sie, 2008

Vista + Opera 9.52 - wszystko śmiga. Mi taki wygląd/układ strony odpowiada.

Panowie, cieszy mnie to niezmiernie, ale za to martwi ze tak pozno sie o tym dowiedzialem. trzeba bylo wczesniej o tym powiedziec, a ja zylem w blogiej nieswiadomosci ze wszystko chodzi jak nalezy. :-)
koraf - Pią 22 Sie, 2008

Zauważyłem ,ze nie otwierają sie niektóre zdjecia przy tematach w AKTUALNOŚCI też tak macie ? W miejscu zdjęcia jest [AD] na czerwono.
goltar - Pią 22 Sie, 2008

A jakiś przykład (które zdjęcie) ?

po kliknieciu na zdjecie przy newsie powinno cie teraz przenosci do dalszej czesci newsa
mavierk - Sob 23 Sie, 2008

nowy wygląd wygląda na iphonie niesamowicie :D

ale chyba nie na tyle. żeby go kupować :]

Monastor - Sob 23 Sie, 2008

mavierk, to zależy jak wypadnie w teście na optycznych. Przecież robi zdjęcia :wink:

Nowy wygląd jest ok, ale muszę się do niego przyzwyczaic. Dobrze, że nie ma szoku przy zmianie, jest dośc łagodna w charakterze.

koraf - Sob 23 Sie, 2008

goltar napisał/a:
A jakiś przykład (które zdjęcie) ?

Zdjęcie przy "Terminy dostaw nowych obiektywów Sigma " lub "Ricoh R8 - firmware 1.25" albo "Canon EOS 50D - znamy pełna specyfikację ? " a np. "Sigma 18-50 .... " jest

[ Dodano: Sob 23 Sie, 2008 01:10 ]
Monastor napisał/a:
mavierk, to zależy jak wypadnie w teście na optycznych. Przecież robi zdjęcia :wink:

Nowy wygląd jest ok, ale muszę się do niego przyzwyczaic. Dobrze, że nie ma szoku przy zmianie, jest dośc łagodna w charakterze.

Monastor masz rację ale u mnie dzisiaj nie ma pogody na foty , nawet wybierałem się w teren ale musiałem zawrócić :evil:

goltar - Sob 23 Sie, 2008

koraf dziwne, u mnie się te zdjęcia otwierają prawidłowo i pod IE i pod FF. Możesz zrobić scereena jak to wygląda ? Bo nie widziałem jeszcze czegoś takiego aby zamiast zdjęcia wyświetlało się [AD] :???:
koraf - Sob 23 Sie, 2008

goltar napisał/a:
koraf dziwne, u mnie się te zdjęcia otwierają prawidłowo i pod IE i pod FF. Możesz zrobić scereena jak to wygląda ? Bo nie widziałem jeszcze czegoś takiego aby zamiast zdjęcia wyświetlało się [AD] :???:

A wygląda to tak ( prosze nie patrzec na jakość) :

Dziwne , nie ?

RobertO - Sob 23 Sie, 2008

Koraf, a wylacz moze tego AD-blokera, mysle ze wtedy bedzie ok bo wyglada tak jakby on traktowal te miniaturki jak reklamy stad napis AD
koraf - Sob 23 Sie, 2008

RobertO napisał/a:
Koraf, a wylacz moze tego AD-blokera, mysle ze wtedy bedzie ok bo wyglada tak jakby on traktowal te miniaturki jak reklamy stad napis AD

Dzięki RobertO faktycznie miałem blokadę na obrazki powyżej pewnej wielkości teraz jest już ok :mrgreen:

Smola - Nie 24 Sie, 2008

Jest lepiej. Fajna grafika. Cenie sobie to, ze linki do glownych dzialow serwisu zostaly ustawione w poziomie na gorze homepage.