|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - FZ 28 kontra 570 UZ
jakrysz - Sro 27 Sie, 2008 Temat postu: FZ 28 kontra 570 UZ Który z większymi szansami na wygraną?
goltar - Sro 27 Sie, 2008
Jeśli chcesz aby na ten post ktoś Ci odpowiedział to napisz coś więcej... np do jakich celów ma służyć aparat...
tomekh - Sro 27 Sie, 2008
FZ28 nie miałem w ręku, ale miałem okazję dokładnie porównać SP570 z FZ18.
SP570 przeważa szeroko pojętą ergonomią oraz jakością zdjęć na krótszych ogniskowych. FZ18 - szybkością i sprawnością działania (autofocus, rozpoznawanie twarzy, stabilizacja, zapis na karcie) oraz jakością zdjęć na dłuższych ogniskowych.
pitez - Sro 27 Sie, 2008
tomekh napisał/a: |
SP570 przeważa szeroko pojętą ergonomią oraz jakością zdjęć na krótszych ogniskowych. FZ18 - szybkością i sprawnością działania (autofocus, rozpoznawanie twarzy, stabilizacja, zapis na karcie) oraz jakością zdjęć na dłuższych ogniskowych. | Zgadzam się w 100%.Dodam jeszcze. że FZ-18 robi lepsze fotki w trybie automatycznym, za to Olek mniej szumi.
jakrysz - Czw 28 Sie, 2008
No tak, ale mi chodzi o FZ 28. Jestem przed kupnem aparatu i wybrałem te dwa do głębszej analizy bo któryś z nich kupię. Tylko który?
plastek - Wto 02 Wrz, 2008
miałem podobny dylemat ...
tyle że jeszcze 3 miesiące temu nie było Fz28 ale swojego Olka 570 porównywałem do Fz18 ...
przeczytałem chyba wszystkie posty na różnych forach oczy mi padały juz od tego ... i dalej nie wiedziałem co mam kupić ...
ale kiedy poszedłem do sklepu , dostałem do ręki jednego i drugiego ... pobawiłem się opcjami i menu ... sprawdziłem jakosć wykonania ... to bez wahania wybrałem Olka 570 i jestem bardzo zadowolony z niego .
Panas przy nim to taka zabaweczka dla dzieci się wydawał ...
często robię w trybie 'auto' i fotki wychodzą super więc się dziwie że ktoś wcześniej pisał że są takie sobie ... a na pewno nawet w 'auto' ma lepszy balans bieli i kolory niż Panas i cała reszta podobnych aparatów .
Fz28 nie oglądałem więc nie mogę nic powiedzieć ... musisz pisać z prośbami o TEST , wtedy dopiero tak naprawdę się dowiesz który jest lepszy ... ALE tak czy inaczej napewno ergonomią , wykonaniem i funkcjami nie podskoczy Olkowi .
570 ma też szerszy kont i większy zoom jest czym poszaleć
h.s. - Sro 03 Wrz, 2008
Przecież tu na optycznych jest dział "testy" i warto może skorzystać i porównać sobie właściwości optyczne niektórych modeli
|
|