forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - zakup lustrzanki - przebiek kupna :)

patryk_chemik - Czw 28 Sie, 2008
Temat postu: zakup lustrzanki - przebiek kupna :)
Witam
Mam pytanie czy i jak sprawdzacie sprzet ktory chcecie kupic w sklepie tj jak wygląda wizyta w sklepie w którym planujecie kupic np aparat i obiektyw ... wydając około 4- 4,5 tys zl co dokładnie sprawdzacie , czy w ogole testujecie sprzet czy dopiero w domu ... jezeli tak to jak to wyglada na co zwracac uwage :) dzieki za odpowiedzi

davaeorn - Czw 28 Sie, 2008

zwracać uwagę należy przede wszystkim na ortografię... przebieG

Wszystko jest kwestią tego gdzie kupujesz... w dużych sklepach masz z reguły tydzień na zwrot sprzętu jeśli coś jest nie tak, jednak ceny są tam z zasady większe... w mniejszych sklepach to kwestia tego jakie mają podejście... osobiście wolę na spokojnie w domku przetestować, a jakby co to oddać...

MM - Czw 28 Sie, 2008

Jak kupujesz przez internet to masz 10 dni na sprawdzenie i ewentualne odesłanie bez podania przyczyn. Jeżeli masz obawy co do umiejętności sprawdzenia sprzętu w sklepie to kup przez neta, jak chcesz samemu to wpadnij do Pabianic - pomogę w wyborze :wink:
patryk_chemik - Czw 28 Sie, 2008

Sorry za ortografię ... :) za szybko pisałem i nawet nie zauważyłem :P internet ogłupia :) ... Planje kupic za tydzień aparat w Anglii w dośc duzym sklepie ... prez neta wyszedł bym na tym taniej do 20-30 funtów ... wiec nie wiem czy warto wysyłkowo... Chciałem wiedziec czy mam cos patrzeć na miejscu czy na spokojnie w domu ... ale chyba faktycznie na spokojnie w domu ... :) a jak cos bedzie nie tak to trzeba będzie oddać