|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Lustrzanka z calym kompletem do max. 1800zl
Mad_MAX - Nie 31 Sie, 2008 Temat postu: Lustrzanka z calym kompletem do max. 1800zl Witam wszystkich
Po dlugich latach cykania fotek kompaktami (obecnie Super Zoom Kodak P712) doroslem chyba do zakupu lustrzanki
Tylko oczywiscie jak zawsze bywa nie wiadomo co kupic , zeby byc zadowolonym. Dlatego prosze was o rady co kupic
Na poczatek pytanko czy lustrzanka w tej cenie bedzie robic lepsze zdjecia niz moj Kodak ?? Chodzi mi o tryb Auto , bo narazie na takim bede robil zdjecia poki nie poznam funkcji aparatu itp.
Co bede robil tym aparatem, w sensie zdjec:
- plener
- synek
- auto
- jakies makro
- widoki
Nad czym sie zastanawiam:
- Nikon D60
- Sony A300
- Canon 400D
- Olympus E410
Chcialbym zakupic juz caly zestaw na jakis czas , nie planuje kupowac obiektywu w najblizszym czasie wiec chcialbym zeby byl w miare dobry ten dolaczony. Bo z tego co czytalem na roznych forach zakup dobrego obiektywu to wydatek na pewno ok. 1000zl , a na taki mnie poki co nie stac
Mam nadzieje , ze dobrze nakraslilem o co mi chodzi
Arek - Nie 31 Sie, 2008
W tej cenie to tylko zestaw Olympus E510 w dual kicie (14-42 plus 40-150) plus karta 4 GB. Taki zestaw jest w Fotozakupach za 1800 zł:
http://fotozakupy.pl/lust...4gb-i-dvd,7727s
Ta lustrzanka na pewno da lepsze zdjęcia niż
Twój Kodak. I radzę błyskawicznie przestawić się z Auto na chociaż tryb P.
Potem warto uzbierać 700 zł na obiektyw Olympus ZD 3.5/35. Pozwoli robić udane makro i
portrety synkowi.
Mad_MAX - Nie 31 Sie, 2008
A takie jeszcze moze glupie pytanie , bo sobie zapomnialem , czy ktoras z wymienionych lustrzanek moze nagrywac sekwencje video ??
Pytam o to gdyz , czasem nagrywam swoim Kodakiem krotkie filmy , nie jest to kamera , to oczywiste ale 640x480 w 30 klatkach wychodzi calkiem OK i do albumu dyskowego moze byc
Ten Olympus ciekawy , tylko czy mi beda potrzebne te dwa obiektywy ??
Narazie w sklepie macalem D40 Nikona i Sony A300 i bardziej lezy mi Soniacz Ale to tylko odczucia dotykowe
goltar - Nie 31 Sie, 2008
Mad_MAX napisał/a: | A takie jeszcze moze glupie pytanie , bo sobie zapomnialem , czy ktoras z wymienionych lustrzanek moze nagrywac sekwencje video ?? | Na razie tylko nowy Nikon D90 potrafi nagrywać filmy...
Czyli jedna opcje juz mam z glowy
Arek - Nie 31 Sie, 2008
Mad_MAX napisał/a: | Ten Olympus ciekawy , tylko czy mi beda potrzebne te dwa obiektywy ?? |
Zapewniam Cię, że będą
wieslaw - Nie 31 Sie, 2008
Arek napisał/a: | Mad_MAX napisał/a: | Ten Olympus ciekawy , tylko czy mi beda potrzebne te dwa obiektywy ?? |
Zapewniam Cię, że będą |
Jak złapiesz bakcyla to ZD 35 makro będzie twoim następnym celem,też przez to przechodziłem
Bylem dzisiaj w Media i pomacalem sobie sprzeciki i mam straszny klopot , bo nie wiem ktory wybrac
Zastanawiam sie wlasciwie tylko pomiedzy tymi:
- Olympus E510 lub E520
- Sony Alpha A300
Chcialbym zeby bylo jak najtaniej I poki co dzialalbym na zestawie kupionym bo narazie nie bede mial pieniedzy na dodatkowe obiektywy , a jeszcze musze karte kupic , torbe i jakis stojak
Doradzcie cos
MM - Nie 31 Sie, 2008
A ten stojak to ma być na ciuchy czy na coś innego?
MC - Pon 01 Wrz, 2008
Stojaki fajne ponoc ma Ikea, ale pewien nie jestem
Co do zestawu, to za ta cene kup sobie E-510 w dual kicie i z zadowoleniem rob zdjecia.
kamfil06 - Pon 01 Wrz, 2008
Mad_MAX napisał/a: | jakis stojak |
statyw
Mad_MAX - Pon 01 Wrz, 2008
Mea Culpa chodzilo o statyw To zmeczenie
A co powiecie o E520 ?
MC - Pon 01 Wrz, 2008
To w sumie dosyc podobne aparaty. Nie wiem czy przy ograniczonym budzecie warto doplacac.
Moge miec E520 z dwoma obiektywami i kara 4gb za 2000zl. Dobra cena ??
MC - Pon 01 Wrz, 2008
Ktorymi dwoma obiektywami i jaka karta?
14-42 i 40-152 , a karta jakas extreme III
MC - Pon 01 Wrz, 2008
Mad_MAX napisał/a: | 40-152 |
40-150. Cena niezla. Bierz.
Mad_MAX - Wto 02 Wrz, 2008
A panowie powiedzcie mi jeszcze czym sie rozni E510 od E520 , bo moge miec taki sam zestaw jak wyzej tylko z E510 za 1600zl , a to by mi sie bardziej oplacalo (okrojony budzet)
MC - Wto 02 Wrz, 2008
http://www.optyczne.pl/po...d0=454&add1=704
|
|