|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - jaki obiektyw pomaga w osiagnieciu takiego efektu
scubapro - Sro 17 Wrz, 2008 Temat postu: jaki obiektyw pomaga w osiagnieciu takiego efektu Pisałem już w temacie obiektywów jaki wybrać, mam tutaj przykład efektu jaki chciałbym osiągnąć "http://plfoto.com/1631357/zdjecie.html", chodzi mi o efekt zdjęcia wyraźna osoba i zamazane tło jaki do tego obiektyw z gwintem m42 mam canona eos kiss coś jak 350, jakie najlepiej wybrać ustawienia i jaki obiektyw.Generalnie jak najwięcej osoby jak najmniej tła i to rozmazanego.
pozdrawiam
Arek - Sro 17 Wrz, 2008
Efekt taaakiego zdjęcia niewątpliwie pozwala uzyskać modelka wydatnie obdarzona przez naturę.
A tak na poważnie, to zdjęcie zrobione z dalszej odległości, ogniskową na poziomie 200 mm i maksymalnie otwartą przysłoną, pewnie f/2.8.
mnich - Sro 17 Wrz, 2008
scubapro napisał/a: | chodzi mi o efekt zdjęcia | Obiektyw to nie wiem, ale tabletki podobno są co dają taki efekt.
Paweł_G - Czw 18 Wrz, 2008
A może Pani pompki dużo ćwiczyła
pawel23 - Czw 18 Wrz, 2008
I dlatego jest takie rozmazane tło Paweł_G kolega nie pyta dlaczego pani na zdjęciu ma takie wielkie piersi tylko dlaczego jest taka krotka GO
MC - Czw 18 Wrz, 2008
pawel23, Arek juz odpisal. Dluga ogniskowa, okolice pelnej dziury, pewnie troche obrobki w PSie i tyle.
pawel23 - Czw 18 Wrz, 2008
wiem, wiem To pożartować już nie można?
R.Roobs - Czw 18 Wrz, 2008
...zapewne Scubapro za bardzo był myślami ... " okolice pelnej dziury " ...tej pani
|
|