forum.optyczne.pl

Lornetki - bushnell elite e2 10x42

debowski_p - Sro 24 Wrz, 2008
Temat postu: bushnell elite e2 10x42
Czy ktos posiada lub uzywal w/w lornetke? Moze porownywal ze swarkiem,leica lub bushnellem elite 10x43?

10x43? http://www.nokaut.pl/lorn...e-e2-10x42.html

Pietruszka

seiko - Sro 17 Lut, 2010

No właśnie,potaniały te lornetki dosyć znacznie ostatnio.Może ktoś podzieli się opinią? :grin:
RB - Czw 18 Lut, 2010

seiko napisał/a:
No właśnie,potaniały te lornetki dosyć znacznie ostatnio.Może ktoś podzieli się opinią? :grin:

Potaniały?
e2 w czerwcu, w stacjonarnym sklepie we Wrocławiu kosztowała 2250...

Jasna, dobrze oddaje kolory, dość wygodna, stosunkowo duża aberracja chromatyczna, niestopniowane muszle oczne (ale się nie wsuwają same). Taki dość krótki ogląd w sklepie podczas poszukiwań sprzętu dla siebie.
Lepsza od Bushnella Legenda (naprawdę ciemny!), ale za dość podobne pieniądze wołałbym chyba Vortexa Vipera (wydaje się, ze mniejsze AC, choć też widoczne).

seiko - Czw 18 Lut, 2010

W miesiącu luty jest promocją,1720zł na Mil.....pl.Dlatego pytam,za tą cenę może i warto?
RB - Czw 18 Lut, 2010

seiko napisał/a:
W miesiącu luty jest promocją,1720zł na Mil.....pl.Dlatego pytam,za tą cenę może i warto?

Może i warto. Ale... do czego Ci potrzebna?
Na czym Ci najbardziej zalezy, a co Ci najbardziej przeszkadza w lornetkach?
Za podobne pieniądze jest dużo róznych lornetek.

krzysztof ss - Pią 19 Lut, 2010

Teraz jest temat widzę

NO proszę o opinie

krzysztof

[ Dodano: Sro 10 Mar, 2010 20:45 ]
Witam moja e2 na miejscu. Fajny towar,pierwsze wrażenia pozytywne.

Ale mam pytanie- kupując lornetkę wypełnioną azotem myślałem że szkiełka nie zaparują
lężała sobie w samochodzie przynosząc ją do ciepła(czyt. dom) szkła pokryły się parą.

Czy jest ok?

pozdrawiam krzysztof

[ Dodano: Sro 10 Mar, 2010 20:47 ]
Witam moja e2 na miejscu. Fajny towar,pierwsze wrażenia pozytywne.

Ale mam pytanie- kupując lornetkę wypełnioną azotem myślałem że szkiełka nie zaparują
lężała sobie w samochodzie przynosząc ją do ciepła(czyt. dom) szkła pokryły się parą :roll: .

Czy jest ok?

pozdrawiam krzysztof