|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - nikon coolpix p80 czy canon s5 is
holly - Pią 26 Wrz, 2008 Temat postu: nikon coolpix p80 czy canon s5 is Witam wszystkich
szukam jakiegoś kompakta do 1000 zł, do fotografowania dziecka itp. wybór po analizach forum padł na te 2 aparaty nikon p80 bądź canon s5 is. Który wybrać ? przyznam, że jakoś bardziej skłaniam sie do canona (ruchomy lcd), z kolei nikon ma więlszy zoom.....
mam wielki mętlik w głowie, proszę pomóżcie
Pozdrawiam
mnich - Pią 26 Wrz, 2008
holly napisał/a: | , z kolei nikon ma więlszy zoom..... |
to nie jest przydatne do fotografi dzieci, za to przydatny jest ruchomy ekranik.
holly - Pią 26 Wrz, 2008
mnich napisał/a: | holly napisał/a: | , z kolei nikon ma więlszy zoom..... |
to nie jest przydatne do fotografi dzieci, za to przydatny jest ruchomy ekranik. |
właśnie takich rad potrzebuję, proszę o jeszcze.
rsms - Pią 26 Wrz, 2008
Cytat: | to nie jest przydatne do fotografi dzieci, za to przydatny jest ruchomy ekranik |
A może konkretny przykład sytuacji w której może sie przydać ten ruchomy wyświetlacz?
Bo mnie przychodza do głowy sytuacje kiedy może sie przydać zoom, np. zabawa gdzieś na placyku, uroczystość czy akademia w szkole, jakieś zajęcia lub zawody sportowe.
Przydatność ruchomego wyświetlacza kojarzy mi się raczej z wygibasami ze strony rodzica nie dziecka
holly - Pią 26 Wrz, 2008
rsms napisał/a: | Cytat: | to nie jest przydatne do fotografi dzieci, za to przydatny jest ruchomy ekranik |
A może konkretny przykład sytuacji w której może sie przydać ten ruchomy wyświetlacz?
Bo mnie przychodza do głowy sytuacje kiedy może sie przydać zoom, np. zabawa gdzieś na placyku, uroczystość czy akademia w szkole, jakieś zajęcia lub zawody sportowe.
Przydatność ruchomego wyświetlacza kojarzy mi się raczej z wygibasami ze strony rodzica nie dziecka |
chcę żeby aparat spełnił też rolę "odczasu do czasu" kamerki...więc to chyba dobry patent
rsms - Pią 26 Wrz, 2008
Ja wybierając aparat też kierowałem się tym aby mógł nieraz spełniać rolę "kamerki".. i między innymi z tego powodu odrzuciłem oba te modele no ale to czy wyświetlacz jest ruchomy czy nie.. nie było to w ogóle żadnym kryterium mojego wyboru
No ale każdy ma swoje wymagania i priorytety.. i każdy swój kompromis musi znaleźć.
ender - Nie 28 Wrz, 2008
oba to hybrydy nie zastanawiales sie nad jakims mniejszym kompaktem? moze cos z panasow maja fajne tryby auto tzw. intelligent auto chyba jeden z najlepszych na rynku do tego programy jak "dziecko", "sport", "zwierze" ktore same podbijaja iso aby zachowac ruch bez rozmazywania zdjecia
|
|