forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - nikon coolpix p80 czy canon s5 is

holly - Pią 26 Wrz, 2008
Temat postu: nikon coolpix p80 czy canon s5 is
Witam wszystkich
szukam jakiegoś kompakta do 1000 zł, do fotografowania dziecka itp. wybór po analizach forum padł na te 2 aparaty nikon p80 bądź canon s5 is. Który wybrać ? przyznam, że jakoś bardziej skłaniam sie do canona (ruchomy lcd), z kolei nikon ma więlszy zoom.....
mam wielki mętlik w głowie, proszę pomóżcie :)
Pozdrawiam

mnich - Pią 26 Wrz, 2008

holly napisał/a:
, z kolei nikon ma więlszy zoom.....

to nie jest przydatne do fotografi dzieci, za to przydatny jest ruchomy ekranik.

holly - Pią 26 Wrz, 2008

mnich napisał/a:
holly napisał/a:
, z kolei nikon ma więlszy zoom.....

to nie jest przydatne do fotografi dzieci, za to przydatny jest ruchomy ekranik.

właśnie takich rad potrzebuję, proszę o jeszcze.

rsms - Pią 26 Wrz, 2008

Cytat:
to nie jest przydatne do fotografi dzieci, za to przydatny jest ruchomy ekranik

A może konkretny przykład sytuacji w której może sie przydać ten ruchomy wyświetlacz?
Bo mnie przychodza do głowy sytuacje kiedy może sie przydać zoom, np. zabawa gdzieś na placyku, uroczystość czy akademia w szkole, jakieś zajęcia lub zawody sportowe.
Przydatność ruchomego wyświetlacza kojarzy mi się raczej z wygibasami ze strony rodzica nie dziecka :mrgreen:

holly - Pią 26 Wrz, 2008

rsms napisał/a:
Cytat:
to nie jest przydatne do fotografi dzieci, za to przydatny jest ruchomy ekranik

A może konkretny przykład sytuacji w której może sie przydać ten ruchomy wyświetlacz?
Bo mnie przychodza do głowy sytuacje kiedy może sie przydać zoom, np. zabawa gdzieś na placyku, uroczystość czy akademia w szkole, jakieś zajęcia lub zawody sportowe.
Przydatność ruchomego wyświetlacza kojarzy mi się raczej z wygibasami ze strony rodzica nie dziecka :mrgreen:

chcę żeby aparat spełnił też rolę "odczasu do czasu" kamerki...więc to chyba dobry patent

rsms - Pią 26 Wrz, 2008

Ja wybierając aparat też kierowałem się tym aby mógł nieraz spełniać rolę "kamerki".. i między innymi z tego powodu odrzuciłem oba te modele :mrgreen: no ale to czy wyświetlacz jest ruchomy czy nie.. nie było to w ogóle żadnym kryterium mojego wyboru :mrgreen:
No ale każdy ma swoje wymagania i priorytety.. i każdy swój kompromis musi znaleźć.

ender - Nie 28 Wrz, 2008

oba to hybrydy nie zastanawiales sie nad jakims mniejszym kompaktem? moze cos z panasow maja fajne tryby auto tzw. intelligent auto chyba jeden z najlepszych na rynku do tego programy jak "dziecko", "sport", "zwierze" ktore same podbijaja iso aby zachowac ruch bez rozmazywania zdjecia