|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - problem z migawką
Krecik - Pon 29 Wrz, 2008 Temat postu: problem z migawką mam taki problem po naciśnięciu spustu migawki pokazuje mi się wskażnik ustawienia ostrości a jednak zdjęcia nie można zrobić, dzieje się tak za 3, 5 .. zdjęciem, i tylko z lampą co mnie dziwi, mam jeszcze 2 tyg gwarancji ale jest 1 problem czyściłam go w innym serwisie i nie wiem czy warto w ogóle przesyłać tam, czy się zorientują? choć wątpię, ale ja się za bardzo nie znam... za rady dziękuję
mnich - Pon 29 Wrz, 2008
jaki to aparat? Model, marka? Krecik napisał/a: | i tylko z lampą co mnie dziwi |
Może baterie są słabe? Naładowanie palnika lampy czasami może troszkę trwać na słabszych bateriach.
Krecik - Pon 29 Wrz, 2008
Nikon d40, nom to dziwne, wiesz ja nie pamiętam czy to na słabo naładowanych się dzieje, sprawdzę jeszcze i w razie co się odezwę, a Tobie dziękuję bardzo bo zawsze pomożesz
mnich - Pon 29 Wrz, 2008
gdy tak się dzieje to robisz zdjęcia serią i z błyskiem?
Moze tak się dziać, bo poprostu nie nadąża się wbudowana lampka naładować.
Krecik - Pon 29 Wrz, 2008
serią nie, może w krótkich odstępach czasu ale nie tak znowu że mogą być trudności z naładowaniem... ona się zacina no i nie chce zrobić dopiero po pewnym czasie
Monastor - Sro 01 Paź, 2008
Krecik, po prostu lampa nie nadąża z ładowaniem, to zupełnie normalne jeśli jej dużo używasz. To wcale nie muszą być szybkie zdjęcia seryjne.
Krecik - Czw 02 Paź, 2008
no może i tak, bo ja zawsze chcę mieć wszystko idealnie tak jak sobie życzę, w sumie to mi nic nie udrudnia ani za bardzo nie ogranicza, ale myślałam że coś się dzieje, dzięki
ps.co się stało, że zmieniłeś opis
|
|