forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Który aparacik...

michal2000 - Sro 08 Paź, 2008
Temat postu: Który aparacik...
Pewnie ten temat był juz omawiany ale i tak potrzebuje pomocy bo nigdzie az tak konkretnego tematu nie znalazłem,

Zalezy mi na stabilizacji bo trzese się czasmi ze az ..... ( a i kasa ograniczona)

do wyboru mam

Alpha 300 + Tamron 17-50 f2.8 lub S17-70

drugi

Canon 450 D + C17-85 IS USM f.4 do 5.6 ( mysle ze dokupił bym jeszcze stały 50 f1.8 )

Teraz juz nie wiem co mam kupić cięzki dylemat więc proszę help meeeeee......

michal2000

Itey - Sro 08 Paź, 2008

nie było porównania wad i zalet C450 z Sa300? To całe forum jest na ten temat! :twisted:
michal2000 - Sro 08 Paź, 2008

Jest całe forum na temat tych aparatów ale nikt nigdy się nie wypowiadał na temat powyżej konfiguracji. Jak napisałęm potrzebna jest mi stabilizacja, sony gorszy od canona, a obiektyw canona gorszy od sigmy, a na canona z sigma kusić sie nie mogę gdyz brak IS. Dlatego Was zapytałem który zestaw jest lepszy, złość tu w niczym nie pomoze.......
MC - Sro 08 Paź, 2008

Aparat lepszy Canona. Obiektyw Canona gorszy. W przypadku A300+Tamron masz nie tylko jasny obiektyw, ale i stabilizacje.
kozidron - Sro 08 Paź, 2008

michal2000, poczytaj o przydatności stabilizacji na krótkich ogniskowych(do 70mm) na forum.............tam znajduje się opcja szukaj. Podpowiem ci, że zdecydowanie bardziej przydaje się jaśniejszy obiektyw niż stabilizacja......szczególnie na ogniskowych do około 70mm. Nie ulegaj reklamą i poczytaj trochę o wydajności stabilizacji w body i skuteczności stabilizacji w obiektywach. Nie przejmowałbym się tym na twoim miejscu, że w tej sigmie brakuje stabilizacji, bo jeżeli :

michal2000,
michal2000 napisał/a:
Zalezy mi na stabilizacji bo trzese się czasmi ze az .....

to żadna stabilizacja ci nie pomoże ....a tak na poważnie na takich ogniskowych(do 70)
to chyba sobie poradzisz...

MC - Czw 09 Paź, 2008

kozidron napisał/a:
e zdecydowanie bardziej przydaje się jaśniejszy obiektyw niż stabilizacja

Racja, ale w tym przypadku mozna miec jasny obiektyw PLUS stabilizacje.
kozidron napisał/a:
poczytaj trochę o wydajności stabilizacji w body

Ja zaproponuje inaczej. Idz z karta pamieci do sklepu, porob troche zdjec z wlaczona stabilizacja i bez niej i sam porownaj.

kozidron - Czw 09 Paź, 2008

MC, no niestety ja A300 nie polecę.......

michal2000, co do drugiej propozycji to dobry pomysł, przy okazji zobaczysz jak ci obie puszki leżą w dłoniach