|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Manfrotto 728B DIGI
dh8 - Sob 11 Paź, 2008 Temat postu: Manfrotto 728B DIGI Czy 728b da rade (eos 450d+grip+tele 70-200 L)
MM - Nie 12 Paź, 2008
Mógłbyś się choć odrobinę wysilić i dać linki do tej frotki. Szczyt lenistwa, aż mnie korci do wywalenia tego tematu.
dh8 - Nie 12 Paź, 2008
sorki za to, ale myślałem, że tripod ten jest bardziej popularny i kilku zadowolonych użytkowników lub nie, zaraz mi jakiś relacje zda.
http://www.cyfrowe.pl/apa...-728b-digi.html
[ Dodano: Nie 12 Paź, 2008 18:28 ]
Aha dodam tylko, bo to ma znaczenie, cena ok 300 zł
skasowany - Nie 12 Paź, 2008
Da radę!;)
Wujek_Pstrykacz - Pon 13 Paź, 2008
Dla mnie taki statyw odpada ze względu na niewymienną głowicę. Gdyby jeszcze miał kulową to może, ale z taką jak na obrazku niestety nie da rady.
dh8 - Pon 13 Paź, 2008
Wujek_Pstrykacz napisał/a: | Dla mnie taki statyw odpada ze względu na niewymienną głowicę. Gdyby jeszcze miał kulową to może, ale z taką jak na obrazku niestety nie da rady. |
Proszę trochę jaśniej o tej głowicy bo nie jestem w temacie.
skasowany - Pon 13 Paź, 2008
Biorąc pod uwagę ciężar zestawu który wymieniłeś i dane producenta co do wytrzymałości statywu, to da radę to utrzymać. Natomiast głowica wygląda na pewno na mało praktyczną, trochę filigranową, na bank ma mało dokładną regulację i po wyobrażeniu sobie jak na tym by pracował 70-200 to rzeczywiście radzę Ci abyś poszukał zestawu statyw + głowica, ale oddzielną i lepszą;)
Może kiedyś też zechcesz robić np. zdjęcia panoramiczne do których są specjalne głowice, a posiadając statyw z niewymienną głowicą będziesz musiał ponownie kupować trzy nogi;)
dh8 - Pon 20 Paź, 2008
Rozumiem wasze obawy, ale czy za ok 300 zł dostane coś lepszego?
skasowany - Pon 20 Paź, 2008
Ja mam trochę droższy zestaw, dlatego trudno mi powiedzieć o sprzętach za 300 pln, ale jak dobrze przeczytasz wątki w których mowa o statywach to NA PEWNO znajdziesz odpowiedź;)
A już na pewno kupuj oddzielnie statyw i głowice;)
Wujek_Pstrykacz - Sro 22 Paź, 2008
Na dzień dzisiejszy jednak pokombinował bym coś ze statywami Gitzo. One są zdecydowanie lepsze od frotek. Wiem bo mam oba.
dh8 - Wto 28 Paź, 2008
Dzięki za rady panowie ale ze względu na mój ograniczony budżet zatrzymam się przy 728b i wydaje mi się że w tej cenie to miodzio. Te GITZO ... może kiedyś
|
|