forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Rękawiczki

TheMichal - Nie 19 Paź, 2008
Temat postu: Rękawiczki
Witam
Szukałem, ale pod hasłem "rękawiczki" nic się nie pojawiło. Ponieważ to moja pierwsza zima gdzie będę dosyć intensywnie fotografował chcę się do niej należycie przygotować. Zastanawiam się nad rękawiczkami - po takich zwykłych ślizgają się palce po przyciskach (a w zimnie to już wogóle). Znalazłem na allegro rękawiczki Lowepro - http://allegro.pl/item454...l_foto_net.html
Z opisu wygląda to ciekawie, przeciwnie jest niestety z ceną, bo 100zł za rękawiczki to kupa kasy. Lepiej zainwestować jednak w taki "profesjonalny" sprzęt, czy znacie jakieś tańsze alternatywy ? Jakieś rowerowe, czy co ? By były w miarę ciepłe, ale też zapewniały komfort w pracy z aparatem...

rafalg - Nie 19 Paź, 2008

Możesz sobie zapodać "wampirki" na każdej stacji benzynowej są i w marketach. W miarę ciepłe i mają dobry chwyt. :mrgreen: I co najważniejsze nie kosztują fortuny.
http://www.allegro.pl/ite...r_netto_fv.html

mavierk - Nie 19 Paź, 2008

.... xD Ja mam zwykłe skórzane rękawiczki podszyte bawełenką - są ładne, wygodne, całkiem ciepłe i są z czegoś skóropodobnego - trzyma się nimi aparat wygodnie :)
007areka - Nie 19 Paź, 2008

... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to juz zwykle wygodne rekawiczki nie moga byc... tylko musza byc takie cuda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :razz:
mnich - Nie 19 Paź, 2008

Kup sobie bawełniane rękawiczki - ogordnicze. też będziesz zadowolony.
MM - Nie 19 Paź, 2008

Te rękawiczki Lowepro to lekka przesada nawet dla mnie :wink:
Nie polecam, nie za te pieniądze.

Paweł_G - Pon 20 Paź, 2008

Kurcze, wczoraj widziałem je na stoisku ogrodniczym w Castoramie. Chyba przerzucają się na handel sprzętem foto :mrgreen:
mnich - Pon 20 Paź, 2008

Paweł_G napisał/a:
Kurcze, wczoraj widziałem je na stoisku ogrodniczym w Castoramie.
bez kitu, ale te ogrodnicze spełniają taką samą funkcję jak te profi. a za 100 pln można sobie kupić w Obi/Castoramie 100 par.
MC - Pon 20 Paź, 2008

Coz moge napisac... Mam takie na dzialce i polecam. Przynajmniej do prac w ogrodzie :lol:
Wujek_Pstrykacz - Pon 20 Paź, 2008

Ja takie woże w samochodzie, gdyby mi tak opona poszła to przydadzą się do wymiany koła.
mavierk - Pon 20 Paź, 2008

no a ja takie na budowie miałem - również polecam :)
meis - Pią 24 Paź, 2008

na budowie zużywałem 1 parę dziennie wampirek :)
ale te za 100 pln nie dość, że drogie to przed zimnem ( mrozem ) nie są dużo cieplejsze niż te podobne z castoramy ( czy obi :) )