forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm + EF-S 55 - 250 mm

klawesynek - Pon 27 Paź, 2008
Temat postu: Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm + EF-S 55 - 250 mm
Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm + EF-S 55 - 250 mm

Co myslicie o tym zestawie...

Witam,

Zastanawiam sie nad zakupem zestawu Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm + EF-S 55 - 250 mm

Wiele roznych informacji mozna poczytac w internecie na temat zestawow (KIT-ow) wiele roznych opinii mozna poczytac na temat samych obiektywow.

Przyznam, ze zglupialem. Bardzo prosze o wyrazenie Waszej opinii o w/w zestawie.

Ewentualnie moze jakims rozwiazniem bylo by kupienie samego BOD dokupienie do niego osobno dwoch obiektywow. Nie ukrywam, ze nie chcialbym wydac na calosc wiecej niz okolo 3500,00 PLN

Jesli tak to jakie obiektywy mozecie mi polecic z tzw. czystym sumieniem :)

Zdjecia ktore robie to zazwyczaj plener, krajobrazy, czasem ludzie, zwierzeta, najczesciej w dzien lub wieczorkiem. Do tej pory bawilem sie SONY DSC-F 828 (na ktorego temat tez poczytac mozna wiele skrajnych opinii).

Serdecznie pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi...

Andrzej

Baku - Pon 27 Paź, 2008

Zestaw jak zestaw ...ja bym się nie zdecydował. Za 3500 zł można chyba coś lepszego znaleźć. Mnie po pierwsze nie przekonuje 450D, a po drugie 18-55. Wersja z ISem jest znacznie lepsza, choć akurat nie o stabilizację tu chodzi.

Z systemu Canona wziąłbym jednak eosa 40D (za 2200) i zaryzykował Tamrona 17-50 (za 1300) - akurat się mieścisz w budżecie. Co prawda nie ma tele, ale z tym lepiej poczekać a mieć świetny aparat z bardzo dobrym obiektywem. Na te zastosowania o których napisałeś (a przynajmniej do większości z nich) wspomniany Tamron będzie się świetnie nadawał. Na zwierzęta to 250 mm może być maławo, nie wspominając o tym że 55-250 jest raczej ciemnym obiektywem.

kaliber420 - Sob 01 Lis, 2008

Sugeruje Canona 18-200is lub poczekaj na Tamrona 18-270vr. Przezyjesz mniejszy szok po przesiadce z kompaktu :) Cena i jakosc zblizona lub lepsza?