forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - 450D i odchodzący material pokrywajacy plastik

W3rlock - Pią 31 Paź, 2008
Temat postu: 450D i odchodzący material pokrywajacy plastik
mam taki problem - a osoba obchodzila sie z nim jak z jajkiem i to ze zlota;
zdjęcie

a aparat trzymamy w normalnej torbie:
torba
czy to kwalifikuje sie na gwarancje? czy taka klapke mozna dokupic wogole?

away - Pią 31 Paź, 2008

Dlaczego gwarancja? Nie no cośty XD
te zadrapanki w niczym nie przeszkadzają by robić zdjęcia :roll:

Niestety tak juz bywa, jedni chuchają i dmuchają na aparat i nagle im sie kruszy. Inni wleką go wszędzie ze sobą, obijają, macają 200x dziennie i ani ryski ;D

poza tym obudowa nie idzie na konkurs piękności, więc... :wink:

MC - Sob 01 Lis, 2008

Niemozliwe... Sony bym zrozumial, ale Canon :twisted:
W3rlock, watpie, zeby uznali to na gwarancje :sad:

W3rlock - Sob 01 Lis, 2008

jak najbardziej nie przeszkadza w robieniu zdjęć :) ale jednak jak na ok pół roku używania aparatu to trochę za szybko ;( wprawdzie ok 4000 tys zdjęć ale boje się że to będzie się dalej rozchodzić... Zastanawiam się czy jest możliwość dokupienia takiego panelu? bo widzę, że jest na śrubki i zmienić nie będzie problemu.
Viqy - Sob 01 Lis, 2008

Coś mi się wydaje że to wina dokręconego Tamrona. Słyszałem z niepotwierdzonego źródła, że Canon ulega biodegradacji po podpięciu niesystemowego szkła :)

To żart oczywiście, nie przejmuj się - trzaskaj fot ile wlezie i ciesz się z tego !

W3rlock - Sob 01 Lis, 2008

LOL:)

trzaskam foty jak najbardziej :) ale poprostu troche się boję ze ten material pojdzie dalej z pruciem

Pikselola - Pon 03 Lis, 2008

Ałć! Aż poszłam obejrzeć spód mojego Canona :wink:

Trzaskać foty można bez problemu, w razie gdyby sytuacja gwałtownie się pogłębiała można będzie pewnie wymienić panel. Ostatnio miałam tę przyjemność odwiedzić serwis na Żytniej i był tam akurat kolega z podobnym problemem w 40D - niestety nie powiedziano mu od razu, ile będzie kosztowała wymiana, musiał dać to "do wyceny". Moim zdaniem jednak, póki sprawa nie uniemożliwia robienia zdjęć, nie ma co się "wyrywać".

MC - Pon 03 Lis, 2008

Pikselola napisał/a:
musiał dać to "do wyceny"

A czy juz wie ile taka "wycena" go bedzie kosztowala? :lol:

piotrmkg - Pon 03 Lis, 2008

za rzut okiem serwisanta i spreparowanie notatki stwierdzajacej ze to naturalne zuzycie nie podlegajace warunkom gwarancji ≥60pln.
Pikselola - Pon 03 Lis, 2008

MC napisał/a:

A czy juz wie ile taka "wycena" go bedzie kosztowala? :lol:

Sytuacja miała miejsce, kiedy odbierałam już swoją puchę, więc nie wiem, jaki miała ciąg dalszy, ale pan serwisant miał poważną minę i na wycenę kazał biedakowi czekać dobę, ekhem :roll:

PS. Piotrmkg (jak to odmienić?:D) - z góry padł tekst, że to nie podlega gwarancji... Delikwent odnoszący sprzęt z miejsca zbladł, ale zdecydował się zaryzykować...

piotrmkg - Pon 03 Lis, 2008

Pikselola, bo w polandii gwarancja jest o kant pupy rozbic, jesli tylko jest cien szansy ze defekt powstal z winy uzytkownika to sie gwarancje anuluje (anulowuje :?: jak sie odmienia anulowac :?: :D ) juz kilka razy zdarzalo mi sie naprawiac poza granicami aby miec pewnosc ze nie wcisna mi kitu ze uzywalem sprzet niezgodnie z przeznaczeniem.

ps. jesli koniecznie chcesz odmieniac to odmieniaj samo piotr bez koncowki mkg. :smile:

Pikselola - Wto 04 Lis, 2008

A więc "międzynarodówka" się przydaje (ach, co z tą Polską i polskim serwisem...)? Mam nadzieję, że nie będę częstym gościem na Żytniej i że niczego nie będą mi próbowali wmawiać, ani że nikt mi nie spróbuje anulować (tak, Piotr <Piotrze>, nie anuluje ;) ) gwarancji za nic :roll:

Nie obawiać się, robić zdjęcia, aparat może być jak dodatkowa część ciała a nie jajko ze złota :wink:

W3rlock - Pią 07 Lis, 2008

gwarancja nie ;) ale wycenę zrobią za darmo ;) chyba się skusze albo kupie grip:)