|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Znalezione w sieci
piotrmkg - Sob 15 Lis, 2008 Temat postu: Znalezione w sieci Moze bylo, moze nie? Ciekawy patent: http://gigapan.org/
zdjecie sklada sie ze 128 pojedynczych zdjec - daje to w sumie ponad 1GP
Tutejszyn - Nie 16 Lis, 2008
Zrobiłem z ciekawosci coś takiego. Obraz powstał przez złozenie 52. pojedynczych zdjęć. Wystarczył zwykły Photoshop Elements 6.0. Niestety normalny (na dzisiejsze czasy) komputer przy tej opearacji zaczął wymiękać.
Co ciekawe, praktycznie to samo, jeśli chodzi o szczegółowość i krzywizny na zdjęciu, jakie tworzy Photoshop, są takie same dla obrazu utworzonego jedynie za pomocą 4. zdjęć..

edmun - Nie 16 Lis, 2008
Również polecam DFV Były tam metody tworzenia panoram z wielu zdjęć i uzyskiwania zdjęć gigapikselowych.
numer sierpniowy
Nie wiem czemu ale cały czas wyciągam z szafy stare numery i do nich wracam.
Chyba podstawa nauki jak dla mnie
pepto - Czw 20 Lis, 2008
Teraz w nowym DFV jest aż 144 strony, nawet ciekawe polecam i zachęcam do kupienia
edmun - Czw 20 Lis, 2008
tylko że po przeczytaniu listopadowego numeru pozostał mi jakiś niesmak pomimo większej ilości stron, jakoś nie czuję się usatysfakcjonowany pomimo że jest to jedno z najlepszych pism na rynku
a wracając do tematu.
Jest to niezwykle ciekawy temat dla posiadaczy nie tylko lustrzanek, a małych kompaktów, bo można naprawdę dużo wyciągnąć robiąc takie panoramki
|
|