forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - www.us1photo.com

lupus - Pon 17 Lis, 2008
Temat postu: www.us1photo.com
Witam, ostatnio z władcą budżetu (ojcem) gadaliśmy o nowym tele. Często czytam to forum i niektórzy użytkownicy bardzo polecają Canona 100-400. Jako, że w Polsce chodzi w cenie 4700-5000 zł pomyślałem, że popatrzę na ceny w sklepach Amerykańskich. Znalazłem ( http://www.us1photo.com/c...products_id=249 ) sklep, gdzie mamy za sumkę około 1300$ czyli w przeliczeniu około 3900 zł, czyli sporo mniej niż w Polsce. Do tego przesyłka między 100-200 zł maksymalnie. W takim razie, moje pytanie - czy wg. opłaca się zamawiać z USA? Czy nie będzie problemów? Czy strona w/w jest przez kogoś sprawdzona, albo przynajmniej ktoś słyszał opinię że jest to dobry sklep?

Wolę się upewnić, zanim coś kupię, zapłacę, a paczka nie przyjdzie..

eudajmonion - Pon 17 Lis, 2008

wg mnie lepiej byłoby zamówić obiektyw na adres do kogoś znajomego mieszkającego w usa (ewentualnie żeby on zamówił) a potem wysłał do polski (lotniczą bardziej prawdopodobne, że dowalą cło i vaty). jednak najlepiej to byłoby jakby ktoś zaufany leciał do kraju i zabrał ze sobą ten sprzęt przy sobie.
akurat nie kupowałem w tym sklepie (choć miałem zamiar), lecz w bliźniaczym buydig'u buydig, 100-400 canon. przeważyła liczba komentarzy pozytywnych, choć teraz to już bym się nie bał kupować w us1photo.
swoją elkę kupiłem bezpośrednio w tym sklepie tristate, 100-400 canon i nawet sobie wymieniałem na inny egzemplarz (taki kaprys podyktowany chęcią wyciągnięcia cacheback'u 100$). tu już musiałem zapłacić podatek tax (jak w każdym fizycznym sklepie).
jeszcze tańszy jest ten sklep the imaging world, 100-400 canon - tutaj kupowałem inny obiektyw (nie przez internet) a sklep był rzut beretem od miejsca gdzie mieszkałem.

teraz jak zapewne wiesz jest promocja studolarowa m.in. na ten lens, która trwa do 17 stycznia.

oczywiście są jeszcze inne sklepy jak B&H, J&R czy adorama (wszystkie na manhattanie) choć cenę mają ciut droższą.