forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Sandisk Extreme Ducati Edition CompactFlash

Isis - Pią 21 Lis, 2008
Temat postu: Sandisk Extreme Ducati Edition CompactFlash
Podobno najszybsza na rynku.
Czy ktos z was mial juz okazje pracowac na tej karcie?
Czy rzeczywiscie jest warta zachodu?
Do tej pory uzywalam kart SanDisk Ultra II i mam wrazenie, ze sa bardzo powolne wiec chce sie przerzucic na cos duzo lepszego.

piotrmkg - Pią 21 Lis, 2008

Isis, pytanie jak szybko Twój aparat jest w stanie dostarczać dane do karty, bo może być nawet i tak, że już teraz masz szybszą kartę niż aparat. :)
Isis - Pią 21 Lis, 2008

piotrmkg myslisz wiec, ze do Canona 400d warto zawracac sobie glowe karta ducati czy troche za wysokie progi? :sad:
piotrmkg - Pią 21 Lis, 2008

Isis, najlepiej pójść do sklepu (ew. kolegi/koleżanki co ma szybsza karte niż Ty) i przetestować w aparacie, bo po podłączeniu tej karty do PC na pewno będzie szybsza od tej co już masz.
ghost - Pią 21 Lis, 2008

ale ona szybka to będzie w aparacie/czytniku obsługującym UDMA.
w innym przypadku pewnie nie pobije znacząco Ex III

goltar - Pią 21 Lis, 2008

Isis napisał/a:
piotrmkg myslisz wiec, ze do Canona 400d warto zawracac sobie glowe karta ducati czy troche za wysokie progi? :sad:
Do 400D kup wersję Ex. III - w zupełności wystarczy. Nie warto przepłacać, chyba że planujesz zmienić body na jakieś oferujące szybszy tryb zdjęć seryjnych i do tego będziesz go używać...
MM - Pią 21 Lis, 2008

Do 400D wersja Ultra II wystarczy. Jak musisz kupić więcej pamięci to zainwestuj w Extreme III - ta karta jest i tak za szybka jak na 400D.
czaszi - Pią 21 Lis, 2008

O! Proszę bardzo:

Kod:
http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007

może nie najlepszy test ale coś tam mówi. Ja mam CF Ducati 4GB i sprawdza się bardzo dobrze na d700tce. Zwłaszcza, że używam czytnika do kopiowania zdjęć z karty a tutaj już widać różnicę między wolniejszą a szybszą karta.

Monastor - Pią 21 Lis, 2008

Isis, do 400D żadna Ducati niepotrzebna. Mam sandiski ultra II i extreme III. Praktycznie żadnej różnicy nie widac. Gorzej jak wsadzę któregoś z tańszych kingstonów, wtedy trochę 'to muli'.
Isis - Sob 22 Lis, 2008

Wydaje mi sie, ze Ultra II bardzo muli (ale widocznie to 400d a nie karta)..
Chcialabym jak najbardziej przyspieszyc prace mojego aparatu.. ale chyba najwyzszy czas pomyslec o zmianie body.
Dokupie jednak Extreme III jak radzicie.. kiedy juz zdecyduje sie na nowe body, karty ducati beda prawdopodobnie o polowe tansze wiec nie bede teraz przeplacac.
Dziekuje Wam za pomoc :)