|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Maly, cienki, poreczny, prosty aparat dla zony
czaszi - Pią 28 Lis, 2008 Temat postu: Maly, cienki, poreczny, prosty aparat dla zony Czesc,
Chcialbym kupic zonie jakis maly kompakcik jako prezent. Najlepiej jezeli bedzie maly/cienki - taki damski. Dobrze by bylo jakby byl jeszcze w kolorze innym niz standardowy srebrny ale nie jest to niezbedne.
Jako pierwsze typy zostaly wybrane:
Fuji FinePix Z100 fd
Sony DSC-T700
Sony DSC-T77
Sony DSC-T2
Na ten zakup moge wydac ok. 1000zl.
Andrzej19 - Wto 09 Gru, 2008
Witam! Ciekawe, czy Pan próbował podpytywać żonę o preferencje w dziedzinie aparatów fotograficznych, czy szerzej - sprzętów codziennego użytku? Np. mojej małżonce nie podobają się moje typy samochodów, pralek czy aparatów. Mężczyznom spodoba się elegancja sony T700 ale paniom - niekoniecznie! Sugerowałbym rozważenie Canona powershota E1. Dostępny jest w kolorze białym, różowym i chyba błękitnym. Jest to aparat specjalnie zaprojektowany dla kobiet. Sposób obsługi oraz design są uważane za powszechnie preferowane właśnie przez panie. Ma także wielką przewagę nad wymienionymi przez Pana aparatami - dysponuje wizjerem optycznym. Ja sobie też tak wyobrażam kobietę robiącą zdjęcie - obowiązkowo musi być ten teatr wdzięku przy kadrowaniu, którego LCD nie jest w stanie zapewnić. Kłaniam się!
|
|