forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze obiektywu - Sigma 17-70mm DC MACRO czy warto ? co innego ?

eniax - Sob 29 Lis, 2008
Temat postu: Sigma 17-70mm DC MACRO czy warto ? co innego ?
Witam obecnie posiadam canona 350 d i szkiełko 28-105 3,5-4,5 , pstrykam głównie naturę, lubię ładny bokeh, jak kiedyś miałem małpke canona robiłem makro teraz nie mogę myślę o sprzedaży mojego szkła i zakupie Sigma 17-70mm DC MACRO co myślicie o tym szkle dla amatora ? w przyszłości planuje dokupić jakiegoś zooma czy to dobry pomysł dla amatora ? jak ten obiektyw się spisuje ?
NDT - Sob 29 Lis, 2008

W moim podpisie jest adres. W dziale makro m.in. 8 zdjęć od góry jest robionych tym obiektywem. Myślę, że wart jest swojej ceny. :) Bezproblemowo używam go od prawie 2 miesięcy.
Jasper - Nie 30 Lis, 2008

Widzę, że na optyczne pojawiło się w ostatnim czasie dużo "nowych twarzy". To bardzo dobrze, że piekna sztuka fotografii się rozrasta w dyskusje. Sam nie jestem na forum jeszcze taki "stary" czy długoletni ale w temacie tej Sigmy, (którą posiadam z zadowoleniem) z racji przed chwila opisanej cztałem już taką masę postów i wygląda mi na to, że nie za bardzo się chce sięgnąć do wyszukiwarki.
Sam już chyba pięciokrotnie opisywałem zauważane wady i zalety tego szkła i tak po prawdzie wypadałoby tylko podać odnośniki, a postów naprawdę było mnóstwo. Poza tym w tej Sigmie nic się nie zmieniło i poprzednie posty zachowują aktualność. A więc "nowi" miłośnicy fotografii - wyszukiwarka w dłoń!