|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Nikkor 70-200 lekki luz...
R.Roobs - Pon 01 Gru, 2008 Temat postu: Nikkor 70-200 lekki luz... Po załączeniu go do body,występuje lekki luz ...tak jak gdyby był nie do końca się zatrzasnął .
Czy ktoś miał,ma podobny problem????
mnich - Pon 01 Gru, 2008
No cóż, przyznam że zauważyłem coś takiego u siebie, ale nie martwie się tym. W niczym to nie przeszkadza i nie doprowadza do błędnego działania. Warto tylko pamiętać o czystych stykach.
Od dawna masz to szkło?
R.Roobs - Pon 01 Gru, 2008
Jakieś 1,5 miesiąca.W dodatku nie używam go zbyt często.Choć też nie zauważyłem aby ta "wada" miała wpływ na jego działanie.
P.S
Przy najbliższej okazji jakiegoś spotkania porównamy komu więcej lata
mnich - Pon 01 Gru, 2008
R.Roobs napisał/a: | porównamy komu więcej lata |
no nie... nie namówisz mnie na rzucanie obiektywem... ;P
AQQ - Pon 01 Gru, 2008
Zwróćcie uwagę na to, że każdy obiektyw nieznacznie obraca się w bagnecie po zamocowaniu. A najbardziej wyczuwalne jest to przy cięższych/dłuższych obiektywach. I to cała sprawa
R.Roobs - Pon 01 Gru, 2008
To nie byłoby byle jakie rzucanie.
Do wyboru...rzut młotem...dyskiem...nawet oszczepem jak się zaweźmiesz ,
i teraz pomyśl do czego przydałaby ci się 50/1.8 ,chyba tylko do "ping-ponga"
mnich - Wto 02 Gru, 2008
AQQ napisał/a: | I to cała sprawa |
dlatego ja nie zawracałem tym nikomu głowy
O R.Roobs napisał/a: | i teraz pomyśl do czego przydałaby ci się 50/1.8 ,chyba tylko do "ping-ponga" |
Oj mam i sobie chwale. A jedyny ping-pong to: z D80 na D300... bo na stole nie chce się odbiajać.
Co do 70-200 to napisze jeszcze że miałem przypade że AF strasznie terkotał, a wystarczyło tylko przetrzeć styki
R.Roobs - Wto 02 Gru, 2008
Tak na poważnie ,zauważyłem że po wciśnięciu spustu tak nawet do połowy ,gdzieś na połowie szkła dochodzi niepokojący dźwięk ,lekko stukające o siebie małe klocki lego
mnich - Wto 02 Gru, 2008
Ke?
To chyba stabilka działa.
R.Roobs - Wto 02 Gru, 2008
Aaaaa tz normalka Dzięki Ci bosze bo myślałem że mam padakę na szkle
MM - Sro 03 Gru, 2008
Wy to macie problemy. Obiektyw nie jest dospawany do korpusu i dlatego niektórzy panikują bo mają "luzy". Zdjęcie czas iść robić a nie pisać dyrdymały
Zamykam.
mavierk - Sro 03 Gru, 2008
coś się nie zamknęło ^^
|
|