|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Kingston 16gb za 130zł??
davaeorn - Sro 03 Gru, 2008 Temat postu: Kingston 16gb za 130zł?? ostatnio szukając lampy błyskowej w jednym ze sklepów w dziale promocje zauważyłem kartę CF Kigstona 16gb za 130zł... aż mi się wierzyć niechce... oczywiście transfer nie jest powalający - 20mb/sek, jednak różnica w cenie jest olbrzymia - bo taka extremeIII z transferem 30mb/sek 8gb kosztuje ok 200zł... więc zastanawia mnie czy to nie jest poprostu jakaś ściema - czytaj podróba...
>link ceneo<
piotrmkg - Sro 03 Gru, 2008
davaeorn, można być prawie pewnym, że to podróbka.
davaeorn - Sro 03 Gru, 2008
tylko zastanawiająca jest ilość sklepów które mają ją w takiej cenie - np.komputronik...
marekf - Sro 03 Gru, 2008
No tak ale jak fotojoker sprzedaję ją za 150zł ? a ten sklep chyba nie pozwala sobie na podróbki a najtańszy też nie jest
palindrom - Pią 05 Gru, 2008
Szokujące Ktoś musi sprawdzić
Wiem że oszukują na pendrive'ach:
http://hacking.pl/pl/news..._pendrivey.html
tj. zapisują błędne dane w tablicy partycji i z 2GB robi się 16, z tym że tylko na 2 pierwszych dane po zapisie rzeczywiście tam są
Nie wiem jak z kartami CF, te tutaj ma tylu sprzedawców że wygląda to dość prawdopodobnie.
Obawiam się tylko że prędkości transferów to wartości maksymalne, osiągane chwilowo w specyficznych warunkach. Myślę że tu może być haczyk (choć nie musi).
edmun - Pią 05 Gru, 2008
takie same pendrive'y mozna bylo kupic i na allegro jak i w Biedronce.
czesto nawet bylo tak, ze jesli kupilismy 2 GB, a przekroczylismy 512MB, pendrive padal na zawsze.
|
|