|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Panasonic Lumix DMC FZ 28 Linie, Smugi
tweety4bunny - Sro 03 Gru, 2008 Temat postu: Panasonic Lumix DMC FZ 28 Linie, Smugi Kupilem ten aparat dwa dni temu, i zaskoczyla mnie niebieska linia (smuga) widoczna podczas wykonywania zdjec na LCD jak i EVF. Co ciekawe, na zoltej kartce dolaczonej do zestawu jest napisane ze jest to charakterystyczne dla przetwornikow CCD, i JEST TO NORMALNE ZJAWISKO!!!
Na wykonanych zdjeciach nie widac tych smug, lecz NA FILMACH SA ONE WIDOCZNE!!!
DO firmy Panasonic:
Dzieki za szczegółowe informacje dotyczące wad aparatu Lumix DMC FZ 28, ale dlaczego dopiero po zakupie??????????
pepto - Sro 03 Gru, 2008
Nie wiem, czy to nie bedzie wina obiektywu. Poprostu jak dajesz na ostre swiatło (slonce, lampka itd.) Powstają takie rzeczyw kompaktach. Jest to normalne.
tweety4bunny - Sro 03 Gru, 2008
To zdjecie zrobilem telefonem, i porównując je do tego z Lumixa to coś tu jest nie tak..
edmun - Czw 04 Gru, 2008
ja smugę i tak widzę a że nie jest tak wielka to zależy przecież od sensora i nie widzę tutaj żadnego problemu.
w lumixie podnieś przysłonę to zobaczysz po zrobieniu zdjęcia wyniki
tweety4bunny - Czw 04 Gru, 2008 Temat postu: Lumix Przy robieniu zdjęć mi to nie przeszkadza, bo na zdjęciach tego niebieskiego paska nie widać, ale na filmach to wygląda strasznie, nawet w HD.. Masakra
|
|