|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Zestaw Canon 40D - ocena
Galenius - Sro 10 Gru, 2008 Temat postu: Zestaw Canon 40D - ocena Witam wszystkich.
Dawno, dawnoooo temu używałem aparatu Zenit, potem z lenistwa i przyczyn życiowych kompaktów.
Wreszcie doszedłem do momentu, gdy mogę sobie pozwolić na powrót do lustrzanki.
Po przeczytaniu wielu waszych postów zawęziłem pole do kilku aparatów aby, po wizycie w Saturnie i MM zdecydować się na Canona 40D - najfajniej "leży" w ręku a i funkcjonalność wydaje się być jak na moje potrzeby więcej niż wystarczająca.
Dziś natrafiłem na następującą ofertę i proszę was o ocenę, czy załączone w niej obiektywy są wystarczające na początek przygody, czy też dać sobie spokój z całym oporządzeniem zawartym w tej cenie i kupic body z jakimś innym obiektywem.... Planuję zacząć od typowych zdjęć : rodzina, plener, coś w domku pstryknąć - typowe życie .
Z góry dziękuję za pomoc.
G.
http://sklepameryka1.home...esoriow-10.html
mons - Sro 10 Gru, 2008
.....nie podoba mi się to , dużo , ale w/g mnie badziewia.....
......poczekaj na inne opinie , w/g mnie body z kitem /is/ na razie powinno Ci wystarczyć , a potem zobaczysz czego Ci brakuje ......
MC - Sro 10 Gru, 2008
Ja bym podziekowal. Szczegolnie zwroc uwage na fakt, ze Canon posiada gwarancje Nikona... To do szerokiego kata to konwerter a nie obiektyw. Jak dla mnie - sciema.
Wujek_Pstrykacz - Sro 10 Gru, 2008
Poza body i 18-55IS reszta to rzeczy nie warte zainteresowania. Czyli cena dość wysoka.
Galenius - Sro 10 Gru, 2008
Cieszę się, że nie zawiodlem sie na waszej szybkiej ocenie. W takim razie pozostane przy body 40d i zastanowię się nad startowym obiektywem.
MC - Sro 10 Gru, 2008
Za prawie ta cene masz w Saturnie 40D z C 17-55/2.8
A ewentualnie z obiektywem 17-85IS bedzie na poczatek dobrze? (za 3.5k mozna dostac).
MC - Sro 10 Gru, 2008
To nie jest zly obiektyw, ale chyba mozna troche taniej kupic. Poza tym lepiej raz a dobrze, a nie potem tracic na odsprzedazy...
TomiCBR - Sro 10 Gru, 2008
Kupiłem z taki własnie obiektywem ( 17-85 IS ), ale gdybym miał jeszcze raz wybierać, to brałbym coś "jaśniejszego"
[ Dodano: Sro 10 Gru, 2008 13:51 ]
Kupiłem z taki własnie obiektywem ( 17-85 IS ), ale gdybym miał jeszcze raz wybierać, to brałbym coś "jaśniejszego"
A mógłbyś przybliżyć temat tego jasniejszego ...(chce sie zmiescic w 4k za body + obiektyw).
MC - Sro 10 Gru, 2008
http://www.optyczne.pl/29...2.8_IS_USM.html
Najlepszy zoom standardowy Canona do niepelnej klatki.
Wyglada na to, ze w 4k to zmieszcze sie ewentualnie z Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 .
Baku - Sro 10 Gru, 2008
Ta cena z Saturna jest miażdżąca. Moim zdaniem nie ma się co zastanawiać, tym bardziej że sprzęt z USA nie ma gwarancji na Europę.
MC napisał/a: | Za prawie ta cene masz w Saturnie 40D z C 17-55/2.8 |
Niestety w katowickim Saturnie tego zestawu nie mają ani nie mieli do tej pory .
mons - Sro 10 Gru, 2008
....jeśli mogę radzić , kup osobno body i osobno Tamrona 17-50 2.8 , naprawdę dobry obiektyw ......
body 2200
Tamron 1400
edmun - Sro 10 Gru, 2008
oferta miażdżąca
2 filtry UV (sssuuuppperrr), 2 pokrowce na te filtry (jeszcze raz SSSuuuupEErrr)
ok.. na spokojnie i poważnie.
Tak jak większość powyżej.
Odradzam super ofertę, polecam C40D, jako chyba najlepszy aparat w kwestii "Cena a jakość".
Sam się nie zawiodłem, więc polecam
Galenius - Sro 17 Gru, 2008
Witam ponownie, troche trwalo nim odpowiedzialem ale coz, rl i zajecia.
W koncu jednak lupilem Nikona 90 z kitowym obiektywem i jak na razie jestem zachwycony. Szczególne podziekowania dla kolegi Authora za rozmowe na gg .
|
|