forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Dostępność 40D

Wojtasss - Pią 12 Gru, 2008
Temat postu: Dostępność 40D
Witam!

Przymierzam się do zakupu tego body, jednak czytałem parę wypowiedzi, które każą mi się spieszyć z zakupem:

- aparat przestał być już produkowany i wkrótce zniknie ze sklepów
- od nowego roku Canon ma ustawić nowy przelicznik ceny w $ i cena może wzrosnąć o 20%.

Czy te informacje należy traktować poważnie, czy też jest to zwykłe sianie zamętu?

Pozdrawiam!

MC - Pią 12 Gru, 2008

www.wrozka.pl
a tak powaznie, to pewnie zniknie dosyc szybko, bo jest w dobrej cenie. Jesli Canon dostosuje do nowego kursu euro, to wzrost cen wszystkich produktow bedzie nieunikniony.

kozidron - Pią 12 Gru, 2008

Wojtasss, fusy z mojej kawy mówią mi, kupuj puszkę i rób zdjęcia. Przynajmniej nie masz dylematów co kupić.....tylko co chcesz podpiąć.....?
Wojtasss - Pią 12 Gru, 2008

Ale czy ten stan 'wytrzyma' do końca stycznia? Wiem, że nikt mi tego nie zapewni, ale dopiero po nowym roku będę wiedział, czy będzie podwyżka->możliwość wzięcia na raty :)

Co do obiektywu to pomyślę jeszcze - na start kit, a potem się zobaczy :)

MC - Pią 12 Gru, 2008

Wojtasss napisał/a:
Ale czy ten stan 'wytrzyma' do końca stycznia?

Tak. No, chyba ze nie.

belkot77 - Pią 12 Gru, 2008

40D kosztuje okolo 2500 PLN. Pozycz od matki, siostry, dziewczyny i kupuj. Ja prawie przespalem 5D :)
jasiekcom - Pią 12 Gru, 2008

Mnie udał się kupić 40D przy najniższej cenie jak kiedykolwiek osiągnął wahałem się zastanawiałem i w końcu kupiłem i to w doskonałym momencie bo 3 tygodnie ceny puszek zaczęły iść w górę. Wyciągnij pieniądze spod ziemi bo za chwile możesz żałować że kupisz o 400 zł drożej lub nie kupisz wcale.
Baku - Pią 12 Gru, 2008

Ja kupiłem 40D w maju tego roku za mniej więcej 2200 zł - nówka.
Ale takie cuda to tylko w jueseju :roll: Niestety, gwarancją mogę się podetrzeć.

Na razie 40D na ebayu ma średnią cenę, ale są za to 5D w dobrych cenach. Niestety dolar już podrożał :evil:

arietiss - Pią 12 Gru, 2008

Ja dałem niecałe 2300 i mam naszą gwarancję! :grin: Chyba wstrzeliłem się w najlepszy moment... :mrgreen:
Baku - Pią 12 Gru, 2008

I tak drożej ode mnie :lol: :razz:
A nie zapominaj, że jakbym tak miał czekać to by mi kilka tysięcy zdjęć uciekło...

arietiss - Pią 12 Gru, 2008

Miałem natenczas swojego starego, poczciwego 400D... :wink:
Baku - Pią 12 Gru, 2008

A ja kompakt Olka - już od roku miałem go dość, choć nie powiem, wiele razem przeszliśmy i zrobiliśmy wspólnie kilka satysfakcjonujących fot. Teraz przeszedł na zasłużoną emeryturę a emeryta nie oddam w nieznane ręce.
jasiekcom - Pią 12 Gru, 2008

Ja dałem za 40D 2220 zł z gwarancją :wink:
komor - Sob 13 Gru, 2008

e-fotojoker – 40D za 2300. Tylko brać i kupować póki jest, bo już był chwilowo niedostępny, a jak pisałem w innym wątku, w wielu sklepach mówią, że już nie będzie wcale. W dwóch wrocławskich Fotojokerach nie ma i mówią, że już nie będzie. W Sigmie w Arkadach Wrocławskich to samo.
jasiekcom - Sob 13 Gru, 2008

Potwierdzam za ta cenę brać i to szybko bo aparat naprawdę warty tego.
krisv740 - Sob 13 Gru, 2008

40d pozostaje w specyfikacji canon jako oficjalny model (canon.usa)
gorzej z 5d - brak na stronie

w związku z tym - imho - 40d spokojnie jeszcze parę miesięcy w produkcji, 5d - 3-4 miesiące - do wyczerpania zapasów

edmun - Nie 14 Gru, 2008

w tym samym sklepie kupowałem tylko z kitem
http://fotoit.pl/index.ph...&id_kat=&id=727
za 2300 zł samo body, 5 zł drożej od fotojokera
sklep (fotoit) ogólnie polecam.
nie wiem czy taniej gdzieś znajdziesz.
może allegro, (widziałem nowe body od 2000 zł ze sklepów)