|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - pytanie techniczne -uklad lamp
macio - Pią 12 Gru, 2008 Temat postu: pytanie techniczne -uklad lamp Witam
mam pytanie
Lampy 480 EX II i 580 EX II aparat 450d do tego PW II
Z racji tego ze lampa 580 i PW II do mnie niedlugo przyjdzie mam plan na oswietlenie ale chcialbym zapytac czy jest mozliwa taka konfiguracja
Jedna lampa oswietla cala scena z dalszej odleglosci ja przy aparacie na kablu mam druga zaznaczam na kablu tak ze aparat przy oku a druga lampa manewruje na odleglosc reki
Gdzie mam podczepic PW tak zeby wyzwolic lampe na statywie goraca stopka zajeta przez kabel do lampy. Macie jakies pomysly? Prosze o oswiecenie.
Jedyne co przychodzi mi do glowy 480 podlaczona na statywie z PW druga to 580 na kablu z goraca stopka ale z racji tego ze ma wyjscie to tam podlaczony PW do wyzwolenia 480 ale w jakich trybach tan na 580 to nadajnik a na 480 to odbiornk ?
Nie che rozwiazan w stylu podczerwien lampy nie beda sie widziec
Macio
jaad75 - Pią 12 Gru, 2008
Cytat: | Jedyne co przychodzi mi do glowy 480 podlaczona na statywie z PW druga to 580 na kablu z goraca stopka ale z racji tego ze ma wyjscie to tam podlaczony PW do wyzwolenia 480 |
O ile wiem to jest wejście PC-Sync, a nie wyjście, więc Twój pomysł się nie sprawdzi.
Przed chwilą wypróbowałem, więc działa na 100%:
PW na stopce, 580EX II podpięte do niego kabelkiem Mini Jack/PC-Sync (tym oryginalnym od PW) na wyjściu "Flash" i 430EX na statywie z zapiętym drugim PW. Będziesz musiał zaopatrzyć się w dłuższy kabel PC/Mini Jack (ewentualnie przejściówkę).
macio - Pią 12 Gru, 2008
Jasne
W sumie proste jak zwykle nie wiem czemu sie zapetlilem ze potrzebuje kabla do lampy tylko co dalej a prosze ja potrzebuje przedlurzacza
Czyli do ten PW na stopce zadziala jak nadajnik radiowo wyzwoli 430 i po kablu wyzwoli 580 ja piernicze nie moge sie juz doczekac kiedy te zabawki przyjda.
super dzieki
Macio
|
|