|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Pojedynek nas pojedna
mir - Pią 19 Gru, 2008 Temat postu: Pojedynek nas pojedna Wzorem ŚREDNIOWIECZNYCH POJEDYNKÓW PROPONUJE Fotobicie czyli pojedynek na zdjęcia czyli Sąd Boży nad ulotną chwilą
[ Dodano: Pią 19 Gru, 2008 21:48 ]
Tłumaczę o co chodzi . Umawiany się na pojedynek byli mordobicie fotograficzne na dany temat
kamfil06 - Pią 19 Gru, 2008
jestem za...
podaj kategorie
mir - Pią 19 Gru, 2008
Musi odpowiadać możliwościom . Tzn . Np . W skali województwa lub powiatu , warunki muszą być takie same
RB - Pią 19 Gru, 2008 Temat postu: Re: Pojedynek nas pojedna
mir napisał/a: | Wzorem ŚREDNIOWIECZNYCH POJEDYNKÓW PROPONUJE Fotobicie czyli pojedynek na zdjęcia czyli Sąd Boży nad ulotną chwilą
[ Dodano: Pią 19 Gru, 2008 21:48 ]
Tłumaczę o co chodzi . Umawiany się na pojedynek byli mordobicie fotograficzne na dany temat |
W Sądzie Bozym sędzią był Stwórca. Rozumiem, że będziesz focił, az przegranemu padnie spręt alibo i on sam...
kamfil06 - Pią 19 Gru, 2008
mir napisał/a: | warunki muszą być takie same |
mówisz o regulaminie czy miejscu/czasie itp ?
MM - Pią 19 Gru, 2008
Ktoś ściąga pomysły z forum Canona
piotrmkg - Pią 19 Gru, 2008
MM, 300% racji, na canon desce jest Battle Cage, jak ktoś ma zamiar się pojedynkować zapraszam na tamtejsze forum.
mavierk - Sob 20 Gru, 2008
chyba nie tylko z Canona, coś podobnego jest również na forum nikona i coś w tym stylu (imo najfajniejsze) na CF
Allan - Sob 20 Gru, 2008
No to zrobmy konkurs na najgorsze zdjecie, na zadany temat
Napewno nie powielimy wtedy innych forums
pawel23 - Sob 20 Gru, 2008
Nie ważne skąd jest wzięty pomysł ważne że fajny Jestem zdecydowanie ZA
mavierk - Sob 20 Gru, 2008
No i ja bym z chęcią przegrał
mnich - Sob 20 Gru, 2008
Jestem za!
Proponuje pojedynki 1:1. Pary zostaną wybrane w ankiecie ( liczba głosów na danego użytkownika- zgłoszonego do kunkursu) Rywalizują pary z podobną liczbą głosów/ew alfabetycznie. Co wy na to? Tydzień na realizację zadania?
mir - Nie 21 Gru, 2008
Może opłatek świąteczy ? Albo bańka na choince ?
mavierk - Nie 21 Gru, 2008
Właśnie wpadłem na jeszcze jeden pomysł - Liga między miastowa xD Albo aglomeracyjna
Monastor - Nie 21 Gru, 2008
Pewnie, najpierw eliminacje, potem faza grupowa, następnie repasaże, a na koniec pucharowa, a tak poważnie, jak by to miało wyglądac?
mir - Nie 21 Gru, 2008
Nie ukrywam że pomysł zrodził się podczas picia 3 drinka. Wyobrażałem sobie to w formie jakiegoś konkursu przy założeniu że fotografować będziemy ten sam obiekt czy motyw np pomnik
piotrmkg - Nie 21 Gru, 2008
mir, i ludzie z forum z całej polski mieli by się stawić gdzieś na warsztatach w polsce celem "paraolimpiady" fotograficznej?! śnisz Panie, ciężko zebrać na dłużej 6 osób a ty proponujesz jeszcze większą imprezę.
mavierk - Pon 22 Gru, 2008
No to trzeba bedzie poczekać na zlot.
Czyli pora na propozycje tematów
ghost - Pon 22 Gru, 2008
a nie można zapodać uniwersalnego tematu?
linia, kolor, kształt, faktura? na kkmie były takie konkursy (światło, cień, pod kątem) i bardzo fajne efekty wyszły
Jesienny - Pon 22 Gru, 2008
Na forum m42 był kiedyś temat "przyroda w ISO 1600", ale w czasach antyszumofobicznych matryc należałoby to zwiększyć do minimum 6400
ghost - Pon 22 Gru, 2008
nie każdy ma 6400
mnich - Pon 22 Gru, 2008
Można zastosować pushiso
ghost napisał/a: | nie każdy ma 6400 |
Ale nie każdy ma też CMOS-ki niskoszumiące
Dwie kategorie też można zrobić i finał
kamfil06 - Pon 22 Gru, 2008
Jesienny,
i tak w k20, 50D, D300 jest to sztucznie wyciągana czułość
mavierk - Pon 22 Gru, 2008
Jesienny napisał/a: | Na forum m42 był kiedyś temat "przyroda w ISO 1600", ale w czasach antyszumofobicznych matryc należałoby to zwiększyć do minimum 6400 | Sie było nawet w finalistach :] Z zdjęciem z iso 200 Więc nie jest to jakaś zasada
piotrmkg - Pon 22 Gru, 2008
Jesienny, a gdzie ja znajdę kolorowy slajd z takim iso wszyscy tacy cwani
ghost - Pon 22 Gru, 2008
no to T-Max
piotrmkg,
Weźmiesz starą szczoteczkę do zębów, kilka farbek i zrobisz kolorowy szum na slajdzie - mechanicznie
kamfil06,
To co, toż to chodzi o to, żeby była jak największa sieczka
ghost, nie będziemy się szczypać prace wykonane ma materiale światłoczułym (film, matryca) o iso większym niż film kodachrome 25 będą odrzucane na wstępnym procesie selekcji istnieje możliwość iż szanowne jury zastosuje współczynnik współczucia=2 (iso kodachrome 25*współczynnik współczucia), aby umożliwić szerszej publiczności uczestnictwo w "zawodach"
garreth - Pon 22 Gru, 2008
piotrmkg napisał/a: | a gdzie ja znajdę kolorowy slajd z takim iso |
a kto napisał że musi być kolor?
kupujesz Deltę 3200 i traktujesz jak 6400
garreth, ale ja cierpię na analogową wersję szumofobii czyt. ziarnofobię. wszystko z ziarnem RMS>9 (dla slajdu) i RMS>4 (dla negatywu) to już raczej nie gości u mnie w korpusie
mavierk - Wto 23 Gru, 2008
dobra, zostawmy to!
Ja proponuję pierwszy temat:
Autoportret w stylu myspace (trzymasz w ręce aparat i robisz sobie zdjęcie z góry, najlepiej z lampką błyskową)
Jesienny - Wto 23 Gru, 2008
Autoportret w stylu EMO napisz bo tak to się zwie może być jakiś termin?
mavierk - Wto 23 Gru, 2008
emo? Kurde, to pierwiej wszyscy musimy zapuścić włosy do momentu możliwości zaczesania łysiny xD
Termin... co powiecie na 15 stycznia?
Jesienny - Wto 23 Gru, 2008
Dobra zostańmy przy majspejsie. Bo jeszcze nie widziałem niedogolonego emo. A ja zarost noszę od przedwojny! - czasu dość
ghost - Wto 23 Gru, 2008
no to może 1 II i wycieczka do elektrociepłowni?
garreth - Wto 23 Gru, 2008
piotrmkg napisał/a: | ja cierpię na analogową wersję szumofobii czyt. ziarnofobię |
dla fanów ziarnofobii:
http://www.korex.net.pl/f...&highlight=szum
Delta 3200 popchnięta ... na 12800
mavierk napisał/a: | Autoportret w stylu myspace (trzymasz w ręce aparat i robisz sobie zdjęcie z góry, najlepiej z lampką błyskową) |
może być tak jak to niektórzy robią na naszej-klasie, czyli w prawej łapce aparat i robimy autoportret z lustrze ? lampa obowiązkowo
Jesienny napisał/a: | Autoportret w stylu EMO |
mavierk napisał/a: | to pierwej wszyscy musimy zapuścić włosy do momentu możliwości zaczesania łysiny xD |
po drugie wszyscy farbujemy włosy na metalicznie-czarny
po trzecie... trzeba się zapytać, czy któraś z forumowiczek nie miałaby pożyczyć prostownicy
a dla tych, co nie wiedzą, o czym dyskutujemy:
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_(ludzie)
polecam 1 akapit charakterystyki
|
|