|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Canon 1D Mark II warto kupować ?
Elian - Wto 23 Gru, 2008 Temat postu: Canon 1D Mark II warto kupować ? Witam jak w tytule proszę o radę. Jak on się ma do 5D też juz leciwego sprzetu?
Pytam bo ceny relatywnie są te same tamtego używanego a 5D nówki. Pozdrawiam zdrowych i miłych świat życzę
Arek - Wto 23 Gru, 2008
AF, AF i jeszcze raz AF. To by mnie skłoniło do zakupu 1D. Na drugim miejsu jakość wykonania (uszczelki). Jeśli nie potrzebujesz pełnej klatki i 8 Mpix na APS-H daje odpowiadającą Ci gęstość
pikseli, ja bym się nie zastanawiał...
mavierk - Wto 23 Gru, 2008
I ja, jakbym był w canonie, to bym się nie zastanawiał W nikonie niestety d2 ma DX
belkot77 - Wto 23 Gru, 2008
Elian,
Nowej 5D juz nie kupisz wiec masz wybor pomiedzy uzywanym a uzywanym . Ja kupilem 5D bo zalezalo mi na pelnej klatce. Jak bedziesz kupowal 1D uwazaj na ilosc zdjec zrobionych tym sprzetem. Z racji swojej ceny i gabarytow raczej nie byl uzywany przez amatora. 100 tys zdjec na liczniku i moga byc problemy z migawka...
Elian - Wto 23 Gru, 2008
Canon 5D ma granicę na 180000tyś. Ten ma niższą granicę? Serwisują jeszcze go w Canonie? wiem że wycofany z produkcji jest.
mszczyrek - Wto 23 Gru, 2008
5D ma deklarowana zywotnosc 100 000 strzałów. Przy okazji zapytam - jakie najwieksze stosowaliscie z 5 karty? Zastanawiam sie czy obsluzy 16GB...
mavierk - Wto 23 Gru, 2008
coś mi się zdaje, że ten marek powinien pociągnąć z 300k klatek, ale po co się tym stresować... albo jesteś profesjonalistą i nie będziesz miał aparatu na zawsze, albo amatorem i będziesz czaskać po 30k klatek rocznie
Ja mareczka kupiłbym z przebiegiem do 70-80k zdjęć.
|
|